islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Somali, Kenya, Ruanda Ölümcül Seller Altında

Somali, Kenya, Ruanda Ölümcül Seller Altında
10 Mayıs 2020 15:33
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Son günlerde meydana gelen şiddetli yağmurlar sonucu meydana gelen seller Doğu Afrika’da 260’tan fazla insanı öldürdü. Bunların çoğu 194 ölümle Kenya’da hasar verdi. Ruanda’da 55, Somali’de 16 kişinin resmi rakamlara göre öldüğü bildirilmekte. Uganda’da da yüksek su seviyeleri bir hastanede yaklaşık 200 hastayı hapsetti, kurtulmalarına çalışılıyor. Su ayrıca 8.000 dönüm mahsulü ve bazı hayati altyapıları da alıp götürdü. Doğu Afrika ülkeleri bir yandan çekirge istilası ve Covid-19 ile mücadele ediyor.

Meteorologlar, normalden daha ağır yağışların Mayıs ayı boyunca devam edeceğini tahmin ediyorlar. Doğu Afrika‘da yağmur mevsimi normalde Haziran ayına kadar sürer. Ruanda’da insanlar ülkenin kuzey-batısındaki heyelanlar yüzünden öldü. Evler, yollar ve mahsuller yok edildi ve yüzlerce kişi evsiz kaldı. Batı Uganda’da, bir nehir nehir kenarındaki bölgeleri patlattı ve insanların sudan geride kalan Kasese kasabasına güvenlik için kaçmasına neden oldu. Nisan-Haziran yağmurlarının başlamasından bu yana, Afrika’nın bu bölgesinde 200.000’den fazla kişi şiddetli yağışlardan ve sellerden doğrudan etkilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.