islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5991
EURO
34,7956
ALTIN
2.409,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

İran nükleer görüşmeleri Viyana’da ilerleme kaydetti

Avusturya’nın başkentinde İran’ın dünya güçleriyle 2015 nükleer anlaşmasını eski haline getirmek için sürdürülen görüşmeler, Salı günü daha fazla ilerleme kaydedildiği için eyleme geçirilebilir sonuçlar vermeye yaklaşıyor.

İran nükleer görüşmeleri Viyana’da ilerleme kaydetti

Avusturya’nın başkentinde İran’ın dünya güçleriyle 2015 nükleer anlaşmasını eski haline getirmek için sürdürülen görüşmeler, Salı günü daha fazla ilerleme kaydedildiği için eyleme geçirilebilir sonuçlar vermeye yaklaşıyor.

Mirat Haber Ajansı

Avusturya’nın başkentinde İran’ın dünya güçleriyle 2015 nükleer anlaşmasını eski haline getirmek için sürdürülen görüşmeler, Salı günü daha fazla ilerleme kaydedildiği için eyleme geçirilebilir sonuçlar vermeye yaklaşıyor. Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) İran, Çin, Rusya, Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık’ın geri kalan tarafları, Avrupa Birliği ile birlikte, Viyana’daki bir Ortak Komisyon toplantısında, anlaşmayı eski haline getirmek için gereken pratik adımlara odaklanın. Amerika Birleşik Devletleri 2018’de anlaşmadan ayrıldı ve tek taraflı olarak İran’a yaptırımlar uyguladı. Mevcut iki çalışma grubu, geçtiğimiz birkaç haftayı, ABD’nin kaldırması gereken yaptırımların kapsamlı bir listesini ve İran’ın tüm tarafların anlaşmaya tam olarak uyum sağlaması için geri alması gereken nükleer adımları hazırlamak için çalışarak geçirdi.

İran’ın baş müzakerecisi Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, görüşmelerin zorluklara ve zorluklara rağmen devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, görüşmeler çok fazla talep, zaman öldürme veya mantıksız pazarlığa doğru yön değiştirdiğinde, müzakerelerin İran delegasyonu tarafından durdurulacağı konusunda uyardı. İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani Salı günü yaptığı açıklamada, Viyana’daki görüşmelerin yüzde 70’e varan oranda ilerlediğini ve Amerikalıların dürüstlük çerçevesinde hareket etmesi halinde kısa sürede sonuç beklediğini belirtti. İran’ın doğrudan görüşmeyi reddettiği için Viyana’da bulunan ABD’ninki de dahil olmak üzere, farklı bir otelde bulunan heyetler, ilerlemeyi değerlendirmek için bir kez daha ülkelerine dönecek ve önümüzdeki hafta Viyana’ya geri dönecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.