islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5961
EURO
34,7231
ALTIN
2.497,98
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İstanbul Ziraat Odası Başkanı: Zincir Marketler Üreticiler Üzerinden Vurgun Yapıyor

İstanbul Ziraat Odası Başkanı: Zincir Marketler Üreticiler Üzerinden Vurgun Yapıyor
23 Aralık 2021 11:12
A+
A-

CNN Türk canlı yayınına telefon bağlantısıyla katılan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, gübreyi ve mazotu bahane yaparak zam getiren zincir marketlerin, üreticinin üzerinden vurgun yaptığını ifade etti.

CNN Türk’te Ahmet Hakan tarafından sunulan Tarafsız Bölge’de, ekonomiye dair son gelişmeler konuşuldu.

Programa telefon ile bağlanan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, üreticinin sıkıntı yaşadığı halde tüketiciyi asla mağdur etmediğinin altını çizdi. Ömer Demir, zincir marketlerin şu dar dönemlerde daha çok kazanma hırsıyla üreticiyi de tüketiciyi de mağdur ettiğini söyleyerek şunları ifade etti:

“DOMATESİ NEREDE ÜRETİRSENİZ ÜRETİN İSTANBUL’A MALİYETİ 1.5 TL”

“Meyve sebzenin İstanbul’a markete maliyeti, nerede üretirseniz üretin, 1.5 TL’dir. Antalya’da 1.75 TL olan domatesin fiyatına, İstanbul’a gelene kadar mazotu, hali, haldeki karı, KDV’si içinde kilo başına 1.5 lira biniyor. Ve bu son gelen zamlarla birlikte, 1.5 liranın üzerine 2 lira daha koyun. Yapar 3.5 lira, 1 lira daha koyun 4.5 lira, Bunu 11.90’a kim neye göre izah edecek?”

“GÜBRE VE MAZOTA GELEN ZAMIN MARKETLE NE ALAKASI VAR”

“Bir vurgun ortamı ile karşı karşıyayız. Ben bir çiftçi olarak, mazota da zam gelse, gübreye de zam gelse, bunun marketçi ile ne alakası var? Şu anda geçmişten beri oynanan bir oyun var. Çiftçi her platformda üretirken, bizim üzerimizden vurgun yapıyorlar, Gübrenin mazotun maliyeti bana yükleniyor. Seninle ne alakası var? Ben buna rağmen üretiyorum. 1.5 TL’ye gelip yok zamanda benden alıp 12 TL’ye satmanın nasıl bir izahı olur?”

“SÜT ÜRETİCİDEN ZAMLI ALINMADAN MARKETLER SÜTÜN LİTRESİNİ 18 TL YAPTI”

“Bunun kurla mazotla gübreyle ilgisi yok. Direkt köylü ile çiftçiyle ilgili. Bunun maliyetini cefasını biz çekiyoruz. Sefasını onlar sürüyor.”
“Soruyorum; daha sütün fiyatı 4.75’e çıkmadan önce, biz köylüye 4.75’i ödemeden önce bunlar, markette sütün litresini 18 TL yaptı. Bu vurgun değil de nedir?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.