islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İran “Yerli Üretim S-400’lerini” Denedi

İran “Yerli Üretim S-400’lerini” Denedi

Mirat Haber Ajansı

İran, Velayet Göklerin Müdafası 99 manevrası sırasında ilk kez uzun menzilli bir hedefi yok eden Bavar-373 füze savunma sistemini başarıyla denedi. İran ordusunun internet sitesi Perşembe günü, Bavar-373 füze sisteminin uzun mesafeden başarılı bir şekilde imha etmek için tıpkı F-35 gibi çok düşük radar kesitine sahip bir hedefi tespit edip tanımladığını bildirdi. Bu, İran’ın geçtiğimiz yıl hava savunma manevraları sırasında ortaya çıkarılan yerli stratejik Bavar-373 savunma sistemini ilk kez başlatması oldu. Ortak hava savunma tatbikatı sözcüsü Tuğgeneral Abbas Feracpur yaptığı açıklamada, elde edilen başarının ülkenin bu alanda dünya elitleri arasında yer almasını sağlayacağını iddia etti.

Tuğgeneral, İran’ın silah gelişiminin bu seviyede durmayacağını ve ülkenin gökyüzünü korumak için savunma sistemlerini ve ekipmanlarını yükseltmek için sürekli çalıştıklarını söyledi. Savunma sistemi, İran savunma sanayisindeki uzmanlar ve ordunun hava savunma kuvvetleri tarafından üretildi. İran uzun yıllardır akıllı füze sistemleri üzerinde çalışmakta, hem uzun menzilli karadan karaya hem de karadan havaya aktif savunma sistemleri konusunda ilerleme kaydetmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.