islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4195
EURO
34,8299
ALTIN
2.430,39
BIST
9.971,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Nijerli Protestocular, Fransız Askerlerinin Çekilmesini Talep Etti

Nijerli Protestocular, Fransız Askerlerinin Çekilmesini Talep Etti
11 Eylül 2023 09:08
A+
A-

Yüzlerce protestocu, son altı gün boyunca Nijer’in başkenti Niamey’de bir Fransız askeri üssünün önünde çadır kurarak, askeri darbeyi destekleyenler arasında artan Fransa karşıtlığının bir ifadesi olarak, askerlerin çekilmesini talep etti.

Protesto, ordu’nun Devlet Başkanı Muhammed Bazoum’u devirmesinin ve iktidarı ele geçirmesinin yaklaşık 5 hafta sonrasında Cumartesi günü başladı. Bu darbe, uluslararası alanda geniş çaplı kınanmış olmasına rağmen, içerde birçok kişi tarafından kutlanmıştı.

Nijer ve eski sömürge efendisi Fransa arasındaki ilişkiler, Paris’in askeri konseyi yasa dışı olarak tanımlamasından bu yana kötüleşti, bu da Fransa karşı olan olumsuz duyguları artırdı.

Sahel bölgesindeki militanlara karşı geniş çaplı bir operasyon kapsamında Nijer’de konuşlanan 1.500 Fransız askerinin sınır dışı edilmesi yönünde çağrılar yapıldı. Fransa şu ana kadar güçlerini bırakmayı reddediyor.

Askeri konseyi destekleyen yürüyüşler, iktidarı ele geçirmelerinin ardından devam etti. Ancak protestoya katılanların sayısı artıyor ve henüz dağılmaları söz konusu değil.

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.asharq.com

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.