islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İranlı Molla: “Vergi Yoluyla Evlilik Teşvik Edilmeli”

İranlı Molla: “Vergi Yoluyla Evlilik Teşvik Edilmeli”

Mirat Haber Ajansı

İranlı bir din adamının 28 yaşına kadar bir aile kurmayı reddedenler için evliliği zorunlu hale getirecek şekilde bir bekarlık vergisi koyma önerisi İran gündeminde bazen ciddi yollardan bazen de mizahi olarak tartışılıyor. Muhafazakar bir din adamı olan Muhammed İdrisi, İran Parlamentosu’na yeni yasalar öneren bir mektup yazdı. Evliliğin zorunlu hale gelmesi ve yirmi sekiz yaşına kadar evli olmayanların bunun sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğini savundu. Ayetullah veya Hucetülislam gibi üst düzey ünvanlara sahip bir din adamı olmasına rağmen ülke gündeminde yer alan İdrisi, evlenme teklif etmeyi reddetmenin sonucu olarak gelirlerinin dörtte birinin vergilendirilmesi olması halinde insanların evlenmeye yöneleceklerini savundu. Aynı şekilde, evli olmayan bireyleri daha yüksek yönetim pozisyonları, üniversitelerde öğretim üyeliği ve diğer kilit pozisyonlardan mahrum bırakmayı da önerdi.

Doğumları vergi yoluyla teşvik bilinen bir yöntem. Almanya, İsveç ve Norveç de dahil olmak üzere birçok Avrupa devleti, evli olanlardan çok bekar bireylerden çok daha fazla vergi alan bir vergi sistemine sahip. Çocuk sahibi olanlara daha da fazla ek vergi indirimleri verilir ve doğumlarda, genellikle ikinci, üçüncü ve daha fazla çocuğu olan ailelere devlet desteği verilir. Dolayısıyla İdirisi’nin önerisini Avrupa zaten uygulamakta. Birçok İranlı, aile kurmayı ulaşılmaz bir rüya haline getiren ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenmek istemiyor. Devlet yetkilileri, özellikle de Rehber Ali Khameney, insanlara evlenmeleri ve çocuk sahibi olmaları gerektiği tavsiyelerine devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.