islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İşgal Altındaki Toprakların “İsrail” Gösterilmesine İrlandalı Tepkisi

İşgal Altındaki Toprakların “İsrail” Gösterilmesine İrlandalı Tepkisi

Mirat Haber Ajansı

İrlanda’daki bir Yeşil Parti milletvekili, işgal altındaki Batı Şeria’daki tatil evlerini İsrail’de gösterdiği için İnternet konaklama ve turizm devi AirBnB’yi şikayet etti. Dublin South-Central’dan Teachta Dála (İrlanda meclisi üyesi) Patrick Costello, AirBnB’yi reklam standardı kodunu ihlal etmekle suçlayan İrlanda Reklam Standartları Ajansı’na (ASAI) bildirdi. Şikayette pazarlama iletişiminin firmaların müşterilerini yanıltmaması gerektiği belirtildi.

ASAI, Airbnb ile ilgili şikayeti 28 Temmuz’da alıp şirketin ortaya çıkan sorunlara yanıt vermek için on günlük sürenin ardından eyleme geçti. Suçlama kararını açıklayan Costello, Batı Şeria’daki işgal altındaki Filistin topraklarında yasadışı İsrail yerleşimlerinde İsrail’de olarak listelenmiş 20’den fazla tatil evi örneği bulduğunu söyledi ve İrlandalı Müfettişi, bunların “düzeltilmesi gerektiği konusunda uyardığını” dile getirerek bu tür normalleştirmelerin ” işgal edilen toprakların fiilen ilhakını kolaylaştırma riski taşıdığına” dikkat çekti. Milletvekili Costello, AB ve İrlanda hükümetinin Siyonist yerleşim birimlerini yasadışı ilan ettiğini, onları İsrail’in bir parçası olarak tanımadığını, ancak önlem alınmazsa fiili bir durumun kanıksanacağını söyledi. İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim politikası uluslararası hukuka göre yasadışı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.