Gündem

İŞGAL KIZILAY’IN DA MESCİD-İ AKSA’YA GİRMESİNİ ENGELLİYOR

İŞGAL KIZILAY’IN DA MESCİD-İ AKSA’YA GİRMESİNİ ENGELLİYOR

Filistin Kızılayı Cuma günü bir açıklama yaptı. Mescid-i Aksa‘da ibadet edenlerin sayısının yaklaşık 120.000’e ulaştığını söyledi. Aynı zamanda Cuma namazlarında ve teravih namazlarında 100.000 civarında kişinin toplandığı belirtti. Böyle bir  dönemde, İsrail işgal yetkililerinin, Kızılay ekiplerinin Mescid-i Aksa’ya girmesini engellediğini söyledi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, İsrail işgal güçlerinin “Ramazan ayının ikinci Cuma günü ibadet edenlere insani ve acil yardım hizmetleri sunmak üzere ambulans ekipleri ve gönüllülerin Mescid-i Aksa avlularına girmesini hiçbir gerekçe göstermeksizin engellediği” belirtildi.

Ayrıca ekiplerinin, şehir dışından gelerek ibadet eden kimselere hizmet vermek üzere Kudüs şehri yakınlarında saha klinikleri kurmasının da engellendiğini belirtti.

Dernek, mürettebatının insani yardım çalışmalarını yerine getirmesinin engellenmesinin “işgal güçlerinin tıbbi personele saldırmamasını veya engellememesini gerektiren uluslararası insani hukukun açık bir ihlali” olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Mescid-i Aksa’da yaklaşık 100 bin kişi akşam ve teravih namazlarını kıldı. Yaklaşık 120 bin kişi de Ramazan ayının ikinci cuma namazını camide kıldı.

Gazze‘ye yönelik saldırının başlangıcından bu yana işgal, Mescid-i Aksa’ya girişe ciddi kısıtlamalar getirmektedir. Giriş konusunda Batı Şeria’daki Filistinlilerin erkekler için 55, kadınlar için de 50 yaşına ulaşmalarını istiyor. Ve İsrail’in önceden onayını almalarını şart koşuyor.

HABER ÇEVİRİSİ: SONGÜL BAYLU 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

https://www.aljazeera.net/news/2024/3/22/%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%D9%8A%D9%85%D9%86%D8%B9-%D8%B7%D9%88%D8%A7%D9%82%D9%85-%D8%A7%D9%84%D9%87%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D8%AD%D9%85%D8%B1-%D9%85%D9%86

 

Recent Posts

  • Gündem

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı. İsrail ordusu radyosundan  yapılan açıklamada şöyle denildi. "Gazze'nin güneyindeki tampon…

6 saat ago
  • Gündem

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor İsrail'in Gazze'ye Gece Boyunca Yaptığı Bombardımanlar Sonucunda Ölü ve Yaralılar…

7 saat ago
  • Gündem

ABD’li Senatörün Gazze Yorumu: “Gazze Hiroşima Olsun”

ABD'li Senatör Lindsey Graham Gazze Hakındaki Rezil İfadelerine Tepki Yağdı. Gazze İçin "Gazze Hiroşima Olsun"…

8 saat ago
  • Gündem

Türk Yahudisi Erroll Gelardin’in Sözleri Doğru mu?

Türk Yahudisi Erroll Gelardin'in Sözleri Doğru mu? Atatürk Sabataycı mı? İsrail vatandaşı Türk Yahudi yazar…

9 saat ago
  • Gündem

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Başlıyor

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep'te Başlıyor Küresel tehditlere karşı ailenin önemi üzerine…

10 saat ago