islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5872
EURO
34,7956
ALTIN
2.497,71
BIST
9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İşgücü Kaybolan İtalya Mültecilere Oturum Verecek

İşgücü Kaybolan İtalya Mültecilere Oturum Verecek
1 Mayıs 2020 21:32
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Sınırlarının kapanması sonucunda insan gücü eksikliği ile karşı karşıya kalan İtalya, ülkede yasadışı olarak yaşayan 200.000 göçmenin statüsünü yasallaştırmak istiyor. Tarım sektörü, 300.000 mevsimlik işçi ülke dışından gelemeyince işgücü sıkıntısından özellikle olumsuz etkileniyor. Mevsimlik işçilerin çoğunluğun Doğu Avrupa’dan ve Balkanlardan gelmesi bekleniyordu. Sektörü temsil eden kuruluşlar, hükümeti hal-i hazırda sahada çalışan göçmenlerin konumunu yasallaştırmaya çağırmıştı.

İçişleri, çalışma ve tarım bakanları tarafından desteklenen bu teklif, yasadışı göçmenlerin tarım sektöründe iş sözleşmeleri yapmalarına izin vermek için yakında kabul edilecek denmekte. İtalya, 13 milyar Euro’yu aşkın satış ile Avrupa’nın ikinci büyük meyve ve sebze üreticisi. Yetkililer, bu yıl üretimin yüzde 40’ının hasat edilemeyeceği konusunda uyarmışlar ve mevsimlik işçilerden yardım alınmasını istemişlerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.