islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İSLAM ÂLİMLERİ KÜLLİYEDE

İSLAM ÂLİMLERİ KÜLLİYEDE
9 Ağustos 2023 13:27
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliyede İslam alimlerini ağırladı

İslam Düşünce Enstitüsünün organizasyonunda gerçekleşen görüşmeye alimlerden oluşan 25 kişilik bir heyet katıldı.

Görüşmede Türkiye’de bulunan Muhacirler sorunu ele alınırken, İslam dünyasının temel meseleleri de masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, DİB Başkan yardımcısı Selim Argun, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve İslam Düşünce Enstitüsü hocalarından Bünyamin Erul da hazır bulundu.

Bu önemli toplantıya katılanların listesi şöyle:

Sudan’dan Usam El-Beşir, Katar’dan Ali Muhyiddin El -Karadaği, Suriye’den Usame El-Rıfai, Yemen’den-Abdulmecid Zindani, Suriye’den Muhammed Hasan Heyto, Suriye’den Muhammed Ratıb Nabulsı, Mısır’dan Ömer Abdulkafi, Filistin’den Nawaf Takruri, Mısır’dan Wasfy Aşur Ebu Zeyd, Libya’dan Venis El-Mebruk, Libya’dan Ali Sallabi, Ürdün’den Mahmud Sartawi, Moritanya’dan Mohammad Muhtar Şenkıti, Suriye’den Abdulkerim Bekkar, Mısır’dan Muhammed Sağir, Suudi Arabistan’dan Abdulwahab Tariri, Mısır’dan Cemal Abdussettar, Sudan’dan Abdulhay Yusuf, Libya’dan Sami Saidi, Eritre’den Burhan Said, Ürdün’den Merwan El-Fauri.

HABER YORUM

1.Dünya savaşından sonra İslam Coğrafyasında kan ve gözyaşı hiç eksik olmadı. İslam dünyası, bilinçli ve programlı bir şekilde başsız bırakıldı. Toprakları parçalanan ve darmadağın edilen İslam aleminin bugün çektiği sıkıntıların temelinde, başsız kalmaları, işin temelini oluşturmaktadır.

Ancak bu parçalanmışlığın ilanihaye devam edeceğini sananlar, hayatlarının en büyük yanılgısını yaşamaktadırlar.

Bu bakımdan, İslam alimlerinin katıldığı bu toplantıyı önemsemek gerekiyor. Bir ve beraber bir şekilde Ümmet olmanın bilinciyle hareket edebilmenin de mümkün olabileceğinin göstergesi olması arzusuyla bu toplantının, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

“Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine acımada, birbirlerini korumada bir beden gibidir ki bedenin herhangi bir uzvu rahatsız olsa, hastalansa, cesedin diğer uzuvları da bundan muzdarip olur, uykusuz kalır.” Buhârî, (6011).

NEREDEN NEREYE…

28 Şubat Post-Modern darbesini hatırlayanlar bilirler. Zamanın Başbakanı Rahmetli Necmettin Erbakan, Başbakanlık konutunda Cemaat liderleri ve İlahiyat akademisyenlerine bir iftar yemeği vermiş ve yer yerinden oynamıştı. Daha sonra bu olay, darbenin yapılmasına da sebep gösterilmiş, ülkemiz karanlık bir çatışma ve ötekileştirme ortamına itilmişti.

O dönem, Başbakanlık konutunda Tarikat şeyhlerine iftar verildi diye kıyameti koparanlar, bugün de homurdanıyorlar ama eskiye göre pekte etkili olamıyorlar… Ancak, kendi tabanlarını diri ve etkin tutabilmek adına yaptıkları haberler ile İslam’a ve Müslümanlara olan kinlerini devam ettirmekten de geri kalmıyorlar.

“(Ey iman edenler) müminler ancak kardeştirler, onun için kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki rahmete erdirilesiniz.” (Hucurat 10)

MİRATHABER.COM

 

 

 

ETİKETLER: islam, KÜLLİYE, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.