islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İslam Birliği Toplantısı: Müslümanları Kuran Birleştirir

İslam Birliği Toplantısı: Müslümanları Kuran Birleştirir
9 Aralık 2019 15:41
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

33. Uluslararası İslam Birliği Konferansına İran ev sahipliği yaparken 93 ülkeden 350’den fazla konuk katıldı. Foruma, İran’dan 250 Sünni din adamı dahil çok sayıda kişi gelirken İslami Düşünce Ekollerinin Yakınlaşması Dünya Forumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Araki de açılışta yer aldı. Konferans, İslami Düşünce Ekollerinin Yakınlaşması Dünya Forumu organizasyonunda Tahran’da gerçekleştirildi.

İran’ın eski dışişleri bakan yardımcısı ve büyükelçisi Hüseyin Şeyhülislam, Müslümanların dünya çapında birliğini tesis için Kuran’ın öğretisine dayanarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası ilişkiler uzmanı, “bütün Müslümanlar Kuran’a ve İslam dünyasında birliği sağlamanın en iyi yolu olan Peygamberin öğretilerine inanırlar” diyerek buna zemin gösterdi. İran’ın hegemonyaya ve kibirli güçlere karşı bir direniş ekseni olduğunu da ilave etti.

Birlik konferansını açan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin, İsrail Siyonist rejiminin ve bölgesel gerici ülkelerin Müslümanlara karşı saldırganlıklarına karşı koymak için Peygamber’i takip etmenin önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı, Peygamberimizin, Kitabın mucizeleriyle, bilgeliğiyle, ahlakıyla ve siyasetiyle beraber dünyaya yeni bir medeniyet getirdiğini ifade etti.

Ruhani, İran’ın bölgedeki “kardeşlik” ve “birlik” aradığını, İsrail’in ve ABD’nin yaptığı İran’ın bölgede hegemonya aradığı yönündeki yalan iddialarını şiddetle reddettiğini söyledi. Cumurbaşkanı “bizim için en büyük ayrıcalık, Hz. Peygamber’i takip etmektir. Herhangi bir toprağı ele geçirmek ya da bir imparatorluk olmak istemiyoruz. Bölgede istediğimiz şey Müslümanlar arasında kardeşlik ve birliktir” dedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.