islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İSRAİL DEVLETİNİN YAŞAMA HAKKININ TEHDİT EDİLMESİNE TÜRKİYE RAZI OLMAYACAKTIR

İSRAİL DEVLETİNİN YAŞAMA HAKKININ TEHDİT EDİLMESİNE TÜRKİYE RAZI OLMAYACAKTIR
28 Şubat 2024 09:23
A+
A-

İsrail Devletinin Yaşama Hakkının Tehdit Edilmesine Türkiye Razı Olmayacaktır

Böyle diyordu Erdoğan, Ocak 2004 yılında, Harvard Kennedy Okulunda düzenlenen John F. Kennedy Forumunda. Yanında dönemin popüler isimlerinden “Bakara makara” diyen Egemen Bağış vardır. “İsrail’in yaşama hakkının tehdit edilmesine, Türkiye razı olmayacaktır.” Siyonistlerin lehine büyük laf ve büyük teslimiyettir.

Hakkını yemeyelim Erdoğan’ın. Ardından da, “Aynı şekilde Filistin devletinin de tanınmış ve güvenli sınırlar içerisinde İsrail devleti ile yan yana yaşaması ve bir Filistin devleti olarak halkının güvenlik ve refahı noktasında da Türkiye aynı hassasiyeti gösterecektir” diye devam etmektedir.

Erdoğan’ın yirmi yıl önce ifade ettiği İsrail ve Filistin’e yaklaşımının benzeri, bilindiği gibi kısa bir süre önce Dışişleri Bakanı tarafından da aynı şekilde dile getirilmişti. Dışişleri Bakanı, “İsrail ile olan ilişkilerimiz, Filistin davasına zarar vermemektedir” demişti. Belki de iktidarda kalmanın zaruri şartı, İsrail ile iyi geçinmekten geçmektedir.

Peki, bu nasıl olacaktır? Böyle bir ilişki mümkün müdür?

İsrail zaliminin yaşam hakkının tehdit edilmesine müsaade etmeyeceksiniz, fakat Filistin davasına da zarar vermeyeceksiniz? Böyle bir şey olabilirmi?

7 Ekimde başlayan süreçte, Erdoğan İsrail aleyhine konuşmaktan başka ne yapmıştır? Biraz daha geriye gidelim. Mavi Marmara olayında, siyonist katiller hukuki alanda köşeye sıkışmış durumdayken, İsrail zalimini boynuna geçen prangadan kurtarmadı mı? “Bana mı sordunuz giderken” diyerek, katil siyonistlerin lehine anlaşma yapmadı mı? Erdoğan, katil İsrail’e verdiği sözüne, ilk gününden itibaren sadakatle bağlı duruyor.

Ve Gazzeli kardeşlerimiz bütün dünyanın gözleri önünde soykırımdan geçiriliyor. Halkı Müslüman fakat işgalci İsrail’in işbirlikçisi devlet ricali, sanki “Gazze’de katliam bir an önce bitsin de, bizimde Filistin gibi bir meselemiz kalmasın” dercesine yapılan soykırımı, işlenen cinayetleri sessizce izliyor. Kim bilir, belki de her biri işgalci siyoniste kızıyordur, toptan katliamı kısa sürede bitiremedi diye.

İsrail terör devletinin yaşam hakkının tehdit edilmesine rıza göstermeyecek olanlar, Gazze halkının toptan öldürülmesine, aç ve susuz bırakılmasına, henüz dünyaya gözlerini açamadan katledilen masum çocukların ve annelerin merhametsizce ve canice yok edilmesini sessizce izliyorlar.

Hani aynı hassasiyetle Filistin davasına da sahip çıkacaktınız? Erdoğan’ın iç kamuoyuna dönük hamaset yüklü nutuklarından başka, terörist israile karşı onu caydırıcı olarak yaptığı ne vardır? Erdoğan 2014 yılında Cuma namazı çıkışında, “Bu görevde bulunduğum sürece İsrail’le olumlu bir şey düşünemem. Başkaları düşünebilir” demişti. Fakat terörist israille ilişkiler hiçbir zaman esastan bozulmadı. Bozulmadığı gibi, her geçen gün sürekli yukarıya doğru tırmandı.

Sayın Erdoğan şimdi de aynı şeyi söylüyor. “İsrail terörist devlettir” diyor. “Hesap verecek” diyor. Fakat hepsi bu kadarla kalıyor. Terörist devletle siyasi, ticari ilişkiler devam ediyor. Yani Erdoğan iktidarı, iktidara geldiği tarihlerde, “İsrail Devletinin Yaşama Hakkının Tehdit Edilmesine Türkiye Razı Olmayacaktır” diye bir söz vermişti. İşte bu sözünde sadakatle duruyorlar. Ve bu sözün bedelini, Gazze’de masumların kimsesizlerin, çocukların, kadınların, aç susuz biçarelerin ölümünü sessizce izlemekle ödüyorlar…

Ve Gazze ölüyor. Kardeşlerimiz katlediliyor. Anneler çocuklarını kollarında mezara taşıyor. Kurşunla, bombayla, füzeyle ölmeyenler, açlıktan susuzluktan ölüyor. Sokaklarda insan cesetlerini hayvanlar yiyor.

Halkı Müslüman iktidarı laik-seküler olan bütün ülkeler Abdnin, işgalci siyonistin, İngiliz gavurunun mahkumu olmuş, sadece seyrediyor. Seyretmekle kalmıyor, işgalci katil siyoniste lojistik destek sağlıyor.

Sanki onlar ölecekte, siz sağ kalacaksınız. Dünya ahiret iki elimiz yakanızdadır.

YAKUP DÖĞER

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ    

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar
  1. Hüseyin Alphan dedi ki:

    Ağzına yüreğinize sağlık selamlar

    1. Yakup Döğer dedi ki:

      Aleyküm selam kardeşim. Eyvallah.