islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İslam Memiş ‘Sakın Ha Gaza Gelmeyin’ Diyerek Uyardı!

İslam Memiş ‘Sakın Ha Gaza Gelmeyin’ Diyerek Uyardı!

İslam Memiş, ons altında tuzak fiyatlama olduğunu belirterek “Bugün enflasyon verisi açıklanacak piyasalarda dalgalanma olacak aman ha gaza gelip kısa vadeli pozisyon almayın uzun vadeli pozisyonlarınızı koruyun. Sepetinizdeki miktarları azaltmayın.” dedi.

Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,2 artışla 798,2 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 12.15 itibarıyla 798,20 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.314 lira, yarım altın 2.628 lira, Cumhuriyet altını da 5.236 liradan satılıyor.

Analistler, dün küresel bazda yüksek seyreden risk iştahının yeni günde ABD’deki enflasyon verisi öncesinde azaldığını ifade ederek, söz konusu verideki olası beklenti dışı gerçekleşmelerin oynaklığı artırabileceği uyarısında bulunurken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de çok önemli açıklamalar yaptı ve şunları söyledi:

Küresel piyasalar Amerika tarafında enflasyon verisine odaklandı. Amerika’da enflasyon rakamlarının artmaya devam edeceğini göreceğiz. Veri öncesi piyasalarda farklı fiyatlamaların olduğunu gözlemliyoruz. Enflasyon verisi öncesi piyasalar beklentiyi önceden satın alır ve pozisyonlar alınır. 1830 dolar seviyesine kadar yükselen ons altında küresel tarafta ons altını destekleyecek faktör olmadığını gözlemliyoruz. Burada ters fiyatlama oluyor veya Merkez Bankaları kendi aralarında anlaşmış FED’e süre kazandırmak için yeni bir düzen kurma ihtimalini güçlü görüyorum.

Yükselen enflasyon karşısında FED köşeye sıkıştı ve FED’i korumak için Merkez Bankaları devreye girmiş olabilir. FED bu şekilde biraz daha zaman kazanmış oluyor. FED’in faiz kararına bir aydan fazla süre var. FED artırım yapacak. 15 Mart’ta FED sahneye çıkacak süreci başlatacak ama 50 baz puan mı 25 baz puan mı belirsizlikler devam ediyor. FED’in faiz artırım süreci Amerika’nın işine gelen bir şey değil. Bu işin çözümünü nasıl yapacaklar. Yükselen bir dolar endeksi yükselen dolar karşısında emtialarda da ons tarafında baskılar aşağı yönlü düşüler göreceğiz.

“TUZAK FİYATLAMA VAR”

Bu da küresel piyasalarda yatırımcıların ons altına kripto para piyasasına diğer enstrümanlara hücum etmesine neden olacak. Ucuz seviyeden altın, gümüş, kripto para almasına fırsat sunacak. FED bunu da istemiyor. Doları terk eden nüfus istemiyor. -Yine ons altında köpük oluşumu var. Veri açıklanınca 1850 dolara gözü dikmiş olabilir. Ama burada tuzak fiyatlama olduğunu sezinliyorum. Ons altın tarafında dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.-Ons altın 1830- 1835 dolar seviyesine kadar yükseldi ama dolar kuru zayıf seyrettiği için gram altındaki yükselişlerin 800 lira seviyesi ile sınırlı kaldığını gözlemliyoruz. 800 lira seviyesi üzerinde alım değil de alt seviyelerde fırsat oluşursa yatırımcısının değerlendirmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.