islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Filipin özerk Müslüman eyaleti Mindanao’da Korona tecridi

Filipin özerk Müslüman eyaleti Mindanao’da Korona tecridi

Mirat Haber Ajansı

Müslüman Mindanao’daki Bangsamoro Özerk Bölgesi (BARMM) Polis Bölge Ofisi karargahı olan Tuğgeneral Salipada K. Pendatun tesisleri, 183 öğrenci ve üç eğitim personelinin koronavirüs hastalığı testinin pozitif çıkması üzerine kilitlendi. Maguindanao il sağlık memuru Dr. Elizabeth Samama, Pazartesi günü polis kursiyerlerinin PCR testi ile doğrulandığını söyledi. Virüsün tesisteki yayılmasını önlemek için şu anda Parang yerel yönetim birimi ve BARMM Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

23 Ekim’de polis bölge ofisi, eğitim protokolünün bir parçası olarak 196 polis adayı ve bazı kamp personelinin RT-PCR testi için örneklerini toplamıştı. Sonuçlar 25 Ekim’de çıktı ve kamp, ​​COVID-19 pozitiflerinin yüksek olması nedeniyle derhal bir kilitlenme başlattı. Hepsi asemptomatik olan hastalar, Notre Dame of Parang’da karantinaya alındı. Öngörülen karantina dönemini bitirdikten ve test negatif çıktığında, eğitimlerine devam edecekler. Bu, COVID-19 enfeksiyonu nedeniyle kampın ikinci kapatılışı. Ağustos ayında da 34 stajyer ve polis personeline virüs bulaşması üzerine kamp da kapatıldı. Soruşturma, onları üniformaları için ölçen bir COVID-19 hastası terzinin nefesine maruz kaldıklarını buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.