islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4565
EURO
34,7891
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İSLAM ÖLDÜRÜRKEN DE GÜZELLİĞİ EMREDER

İSLAM ÖLDÜRÜRKEN DE GÜZELLİĞİ EMREDER
27 Ocak 2024 09:00
A+
A-

İşkence gibi idamdan korkunç ayrıntılar!

Eugene Smith isimli mahkum, işlediği cinayet sebebiyle ölüm cezasına çarptırıldı. Bu mahkum  ABD’nin Alabama eyaletinde nitrojen gazıyla zehirlenerek idam edildi. Ayrıca Smith, cezası bu yolla infaz edilen ilk idam mahkumu oldu. Bunun yanı sıra idamı izleyen görgü tanıklarının anlattıkları korkunç bir işkence olarak nitelendirildi.

‘MAHKUM BİLİNCİNİ SANİYELER İÇİNDE KAYBEDECEK’ DENMİŞDİ AMA 7 DAKİKA SÜRDÜ

58 yaşındaki hükümlünün  infazı tam 22 dakika sürdü. Buna karşın öldüğünün ilan edilmesi ise 15 dakikayı buldu..

BÖYLESİ KORKUNÇ BİR  İDAM GÖRMEDİM

Görgü tanıkları mahkumun ölmeden önce 10 dakika boyunca kıvrandığını anlattı. İdamı izleyen gazeteci Lee Hedgepeth BBC’ye şöylece açıklamada bulundu.

Daha önce dört idamda bulundum ve Kenneth Smith’in nitrojen gazına tepki verdiği şekilde çırpınan bir mahkum görmedim. ”

İSLAM CEZA HUKUKUNDA ÖLÜM CEZASI

Bizim ana amacımız olaylar vesilesi ile insanları İslam ile aydınlatmaktır.

İslam ceza hukukunda kasıtla insan öldürmenin cezası ölümdür. Ancak öldürülen kişinin  kanuni varisleri katili  af edebilir veya tazminat alarak  ölüm cezasını düşürebilir.

Bizim burada asıl dikkat edilmesini istediğimiz husus, Ölüm cezasının katilin işkence olarak nitelenebilecek şekilde öldürülmemesidir.

PEYGAMBERİMİZİN GÜZELCE ÖLDÜRME EMRİ

Nitron gazıyla boğularak öldürülme cezası Peygamberimizi anlamakta güçlük çektiğimiz bir emrini anlamamıza vesile oldu.

Peygamberimiz insanlara şöyle buyurdular:

Allah her şeyin ihsan üzere, güzel yapılmasını emretmiştir. Öldürürken güzelce öldürünüz. Hayvanınızı keserken de güzelce kesiniz, bunun için kesim yapacak kişi bıçağını iyice bilesin de hayvanının ıstırabını hafifletsin.” (M. S. Müslim Hn. 1249,)

Peygamberimiz, bu buyruğu ile  insan öldürme ve hayvan kesme fiillerinden güzelleştirme örnekleri vermiştir. Buna göre mesela yargı kararını uygulama gereği öldürürken, kişiyi lanetlemeden, işkence yapmadan ve insana saygı ilkesini çiğnemeden öldürerek öldürme fiili güzelleştirilecektir.

Allah’ın yararlanmamız için yarattığı hayvanları, O’nun verdiği ruhsatla, O’nun adına keserken itip kakmadan ve mümkünse hiç mi hiç ıstırap vermeden keserek kesme eylemi güzelleştirilecektir.

Doğrusunu Allah bilir- Peygamberimizin açıkladığımız bu örnekleri vermesinin asıl amacı, her işi güzelleştirerek yapma görevimizin hiçbir istisnası olamayacağını göstermektir. Zira olumsuzlukta öldürme-kesme fiilini aşan iradeli bir davranış düşünülemeyeceğine ve öldürme-kesme fiili de güzelleştirme kapsamına alındığına göre, istisnasız her iş tarafımızdan güzelleştirilerek yapılacaktır.

MİRAT HABER.COM- YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.