islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Avrupa’nın Kirli Yüzü !

Avrupa’nın Kirli Yüzü !
8 Ekim 2022 10:30
A+
A-

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın verilerine göre sadece temmuz ayında, AB genelinde 2 bin çocuk sığınmacı kayboldu. Bu sayı sadece Avusturya’da 2022’de 5 bine çıkıyor.

Son yılların en büyük küresel problemlerinden biri düzensiz göç. Daha iyi bir yaşam için özellikle Orta Doğu ve Afrika’dan umut yolculuğuna çıkan milyonlarca insan Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor.

Binlercesi yolda çeşitli trajik olaylarla hayatını kaybeden göçmenlerin ulaştıkları AB ülkelerinde de güvenlikleri güvence altında değil.

Özellikle de kıtaya ulaşan çocuklarda kayıp oranlarının artması dikkat çekiyor. Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat bu kapsamda verilerini paylaştı.

BİR AYDA İKİ BİN ÇOCUK KAYBOLDU
Verilere göre sadece temmuz ayında, AB genelinde 2 bin çocuk sığınmacı kayıplara karıştı. En çok kayıp vakasının yaşandığı ülkeler Bulgaristan ve Avusturya oldu.

Avusturya Mülteci Ajansı uzmanlarına göre Viyana hükümeti, Dublin Tüzüğü uyarınca, reşit olmayan sığınmacıları, ailelerinin bulunduğu ülkelere gönderiyor. Bu nedenle bazı çocuklar, başvurudan hemen sonra haber vermeden kampları terk ediyor.

2022’DE BEŞ BİN ÇOCUK KAYBOLDU
Bu yıl içerisinde çoğu Afganistan vatandaşı 5 bin çocuğun Avusturya’daki kamplardan ayrılarak kaybolduğu belirtiliyor.

Sığınmacı çocukların kayıplara karıştığı bir diğer ülke Hollanda. Ağustos ayına kadar 85 çocuk, haber vermeden sığınma merkezinden ayrıldı.

Uzmanlar, kamplardaki çocukların insan kaçakçılarının eline düştüğüne dikkati çekiyor.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.