islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5709
EURO
34,9658
ALTIN
2.445,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“İSLAM ZANNEDİLEN DİN” KARMAŞASI

“İSLAM ZANNEDİLEN DİN” KARMAŞASI
1 Nisan 2023 13:29
A+
A-

Günümüz Müslümanları olarak “DİN” hakkında bir türlü netleşemedik.

Daha doğrusu; “semi’na ve eta’na” diyemedik. İnsanımızın mayasının ne kadar asil ve sağlam olduğunu, şu son depremde bir daha net yüzüyle gördük.

Buna rağmen İslam’ın birliğini ve bütünlüğünü gerçekleştirmede bir arpa boyu yol alamadık. Müslümanların kalplerinin ülfetini, “tevhid ilkelerini” kabul etme gayretini gösteremedik. Her birimiz Kur’an diyoruz, sünnet diyoruz, hem bunlarla din adına konuşmaya kalkışıyoruz. Buna rağmen bazı şeyi unutuyoruz ya da görmüyoruz.

Topluca Allah’ın ipine sarılın, tefrikaya kapılıp ayrılmayın; Allah’ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz. Allah kalplerinizi ülfet edip uzlaştırdı. O’nun nimetiyle kardeşler oldunuz. Siz ateşten bir çukurun kenarında idiniz.  Allah sizi ondan kurtardı. Allah size ayetlerini böyle açıklıyor ki, İslam sistemine kavuşmuş olasınız (Ali İmran:3/103)

İşte bu ayeti kerime İslam toplumunu tanımlamaktadır. Müslümanın ırkı, milliyeti, coğrafi bölgesi, mezhebi, tarikatı, ayrı bir cemaati ve siyasi bir partisi hatta ayrılıkçı hiçbir düşüncesi, İslam üstü bir değer niteliği taşıması bile düşünülemez.

İslam toplumu bu ayeti kerimede ki ilkeleri özümseyip fiilen yaşamalıdır. Buradaki “tefrikaya kapılıp ayrılmayın” hükmünü kabul eden mümin müslümandır. İslam’ın bu ve benzeri beyanlarını kabul etmeyen, ya bencil nankördür, ya sinsi münafıktır ya da daha da tehlikeli duruma düşmekten korunamayan acezedir. Bunu da unutmadan düşünmek gerekir.

İndirdiğimiz açık delilleri ve hidayet sistemini biz Kitapta insanlara açıkça beyan ettikten sonra ketmedip gizleyenlere hem Allah lanet eder, hem bütün lanet edebilenler lanet ederler. (Bakara:2/159) Şimdi gördünüz mü? Bugün iki milyar nüfusu ile İslam ümmeti görümünde olan hem de mayasının da çok asil ve bir o kadar da sağlam olmasına rağmen perişan halinin sebebinin ne olduğunu!

Bu durum karşısında Kahhar ve Müntekîm Allah Teâlâ, müslüman kullarını dehşetle uyarıyor. Siz kendilerine apaçık deliller, ayetler geldikten sonra param parça olup ayrılanlar ve ihtilâfa düşenler gibi olmayın: işte onlar için büyük azap vardır. (Ali İmran:3/105)  Bu büyük azaba duçar olanlar, elbette yapması gerekenleri yapmayan ve yapmaması gerekenleri yapanlardır. Bu tür insanlar müslüman iseler çok büyük tehlike ile karşılanmaya namzet olanlardır. Allah Teâlâ’nın hükmü kesindir.

Bunlar Peygamberden koparılıp uzaklaştırılanlardır; Şüphesiz o kimseler ki, dinlerinde tefrikaya düştüler ve muhtelif fırkalara ayrıldılar. Ey Resûlüm, sen hiçbir şeyde onlardan değilsin. Onların işleri ancak Allah’a kalmıştır. Sonra onlara ne yapar olduklarını haber verecektir. (En’am:6/159) Bu, sen hiçbir şeyde onlardan değilsin cümlesinin hükmünün başka bir izah tarzı olamaz ve de yoktur. Ee, pekiyi bugün ki haliyle her bir parçası zehirli asit tozları gibi yayılan müslümanlara ne denebilir?

İşte bunları ciddi boyutlarıyla düşünmeyip beşerî yorumlarla Kur’an beyanlarını yok hükmüne düşürenler, Allah’ın hükümlerini yok saydıkları için çok ağır vebal taşımaktadırlar. Bunun tehdit dolu delili; (Bakara:2/159) yukarıda ki ilâhî belgedir.

Bunun daha farklı delili de vardır; Her kim de benim Zikrim’den yüz çevirirse, ona dar bir geçim vardır ve onu, kıyamet günü, kör olarak hasredeceğiz. (Taha:207159)

Bundan sonra kul Rabbine: «Rabbim, beni niçin kör haşrettin, diyecek. Allah Teâlâ ona: ayetlerimiz sana geldi de, sen onları unuttun. Bu gün de öylece sen unutuldun” diyecek!

“Zannedilen din” karmaşası, ölümcül kanser olmuş ve İslam âlemini çökertmiştir! Ölümcül kanser, bünyeyi parçaladığı için sekerât dönemindedir. Onun için de duyarsızdır.

Ben büyük davanın fedaisiyim” diyebilecek yürek taşıyanlar! Neredesiniz? NEREDE???

KUR’AN’SIZ, Zannedilen din, “DİN” DEĞİLDIR! Esselamualeykum İlhan Oral

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.