islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İslam’da cinsel hayat

İslam’da cinsel hayat
Op.Dr. Ünzile Girişgin

Başlığı okurken sanırım hepinizin aklına Ali Rıza Demircan Bey’in yazmış olduğu İslam’a Göre Cinsel Hayat isimli kitabı gelecektir.

Bu kitap yüzünden Ali Rıza Bey DGM.’lerde yargılanmıştı. Şimdiki kuşaklara ne kadar garip geliyor öyle değil mi?  Gençlerimiz sosyal medya zorbalığını huy edinmiş ya da dijital faşizmi bu denli kolay yapan insanları görünce “bir kitap yüzünden de DGM’ye mi verilir! “diyeceklerdir.

Cinsel sağlık alanında konuşmak, yazmak her zaman netameli bir husustur. Özellikle cehaletin yaygın olduğu toplumlarda bilim ve ilim insanları cehalet karşısında mücadele etmekten bitap düşerler ve bazen de pes ederler. Pes etmeyenlerin bir kısmı dışlanır, iftiraya uğrarlar bazen de cezaya çarptırılırlar.

Üreme ve cinsel sağlık alanında en kolay konuşması ve yazması gerekenler sanırım biz hekimleriz. Ama inanın 2008 yılından beri hem jinekolog, hem cinsel terapist hem de aile danışmanı olarak hizmet veriyorum, kitaplar, makaleler yazıyorum benim için de hareket alanı sınırlı kalabiliyor.

İslam Dini son din ise yerine ikame olacak yeni bir din gelemeyecekse, İslam insanın mutluluğunu, huzurunu, sıhhatini önemsemiş ise bunca dert, hastalık, huzursuzluk, cinayetler, hırsızlık, gasp ve aldatmalar niye?

Demek ki İslam bilimsel ve ilmi yönü ile yeterince öğretilip yaşanmıyor. Ben İslam Dini mensubuyum demekle olmuyor. O dinin hükümlerini bilmek ve yaşamak gerekiyor. Bilmek için samimi, gayretli, fedakar  ve cefakar öğreticiler gerek. Eğitim gerek. Devletin alime, bilim insanlarına sahip çıkması gerek. Bu insanları korumak gerek.

İşte Ali Rıza  Demircan Hocamız hiç konuşulmayan, öğretilmeyen ve insanların çeşitli sıkıntılar yaşadığı cinsel sağlık alanında çalışmalar yapmış risklerle dopdolu bir alanda elini taşın altına koymuştur. 76 yaşında ve İslam Dini’nin hükümleri adına konuşmaya, yazmaya, tepkileri göğüslemeye çalışan bir ilim insanından bahsediyoruz.

 Aslında  her müslümanın cevabını bulması gereken soru “ Sevgili Peygamberimiz (sav) yaşasa idi neler yapardı, neler öğretirdi, hangi eksikleri giderir hangi yanlışları düzeltirdi?” sorularının cevabını düşünmektir. Bir bilim insanı, hafız, ilim ehli bireyler çok zor yetişiyor hele de şu salgınla birlikte online insan eğitilemez, yetiştirilemez, ahlak ve edimler kazandırılamaz. O halde 70 yaş üzeri kuşak aramızdan ayrılmadan (Allah hepsine sıhhat afiyet versin) donanımlarından olabildiğince çok yararlanmalıyız. 

Asıl acı olan, insanı yaralayan şey nedir bilir misiniz? İslam Dini mensubu insanların Müslüman bilim ve ilim insanlarının  boğulmaya çalışıldığı ortamlarda bu insanları sosyal medya ve dijital teknolojiler ile destekleyememesi hatta korkup kenara çekilmesidir. Daha da kötü olanı gıybet ve suizanlarla, önyargılara mağlup olup kendisi ile aynı inancı paylaşan bu insanlara zarar vermesidir.

Var olan sorunlardan şikayet etmek kolaydır. Lakin sorunlar emek verilerek zaman ve para ayrılarak çözümlenir. Okumak gerekir, bilim insanlarını takip etmek gerekir; dinimizi, dinimize göre yaşantımızı önemsemek gerekir.Boş işlerden yüz çevirmek gerekir.

Emek vermeden yemek yemek istiyoruz. İnsanın en değerli hazinesi zamandır. Dünyanın manyetik alan ölçümleri ile günlük zaman dilimi 24 saat olmayıp 16 saate düşmüştür. Benim için zaman asla yetmemektedir. Her şey ayağımıza kolayca gelsin istiyoruz. Hiç risk almak istemiyoruz. Bana değmeyen yılan bin yaşasın diyerek 4 maymunları oynuyoruz.

Lakin salgınlar devam edecek belki de daha ağırları ile muhatap olacağız. Ölüm hepimize eskisinden çok daha yakın. Öldükten sonra yapmadıklarımızdan, söylemediklerimizden, gayret etmediklerimizden de hesap vereceğiz. Yaptığımız gıybet ve dedikodular, tembellik ve cimrilikden de.

Diğer bir hastalığımız da haset etmek, çekememezliktir. Cinsel alanda konuşma ve yazma cesaretini Müslüman olmayan ya da İslam’ın tüm emirlerini alaşağı eden bireyler yapınca alkışlarken, peşlerinden koşarken bizden olan bir hekim, alim çalışmalar yaptığında görmezden gelip, aşağılamaya, eksik bulmaya çalışmaktır.

Asılsız haberlere inanıp terk ettiğimiz değerli insanlar asla kaybetmezler. Onlar ahirette mutlaka kazanırlar. Üreme ve cinsel sağlık alanında konuşma ve yazmaya devam edeceğiz inşallah. Velev ki istifade eden tek kişi olsun.

Sağlıcakla kalın efendim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.