islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3794
EURO
34,7502
ALTIN
2.410,67
BIST
10.091,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İSLAM’I KUR’AN İLE TAHRİF ETMEK

İSLAM’I KUR’AN İLE TAHRİF ETMEK
24 Şubat 2024 13:28
A+
A-

(Salih kulların yeryüzünde hükümeti)

Aşağıdaki makaleyi lütfen sonuna kadar okuyunuz. Son paragrafı ile İslam’ın Kur’ân ile nasıl tahrif edildiğini ve mezhebi bir fitnenin Müslümanlar arasına nasıl sokulduğunu göreceksiniz.

Kur’an-ı Kerim, diğer bazı kutsal kitaplarda da zikredilen, yeryüzünün her yerinde Salihlerden oluşan tek dünya hükümetinin müjdesini vermektedir.

Enbiyâ suresi 105. ayeti: “Andolsun zikirden sonra Zebûr’da da, “Yeryüzü iyi kullarıma kalacaktır” diye yazmıştık.”

Cenab- ı Hakk’ın iki semavi kitapta vurguladığı konu son derece önem ve hassasiyete sahiptir. Miras, bir mal veya servetin herhangi bir işlem yapılmadan devredilmesi anlamına gelir. Yeryüzüne salihlerin mirasçı olması, yeryüzü üzerindeki hakimiyetin onlara devredilmesi ve yeryüzünün nimetlerinin onların eline geçmesi anlamına gelir. Ahiret nimetleri de kendilerine ait olmakla birlikte, bu ayette vurgulanan şey, onların bu dünyada da dünya nimetlerine sahip olacaklarıdır.

Bu ayette İlahi kitaplar arasında sadece bu iki kitaptan söz edilmesinin nedeni, Hz. Davud’un, hak ve adalet devletini kuran en büyük peygamberlerden biri olması ve aynı zamanda Beni İsrail, zalimlere karşı ayaklanan ve onların topraklarını miras alan mazlum bir kavimdi.

Diğer bir konuda ayette geçen Allah’ın salih kullarının kim olduğudur. ‘Salihun’ kelimesinin geniş anlamı göz önüne alındığında amelde, ilimde, güç ve kudrette, takva ve imanda, plan, düzen ve sosyal anlayışta fazilet sahibi olanlardır.

  • Kur’an mümin ve salihlerin yeryüzündeki hükümetini müjdeliyor

  • Yeryüzü Allah’ın hüccetinden yoksun kalmayacaktır

Bu yüzden sadece mustazaf olmak düşmanlara karşı zafer kazanmanın ve yeryüzünde hüküm sürmenin sebebi değildir. Mustazaflar yani toplum içerisinde ezilen küçük görülen halklar iman ve likayat gibi iki esası ihya etmedikleri sürece  yeryüzüne hakim olamayacaklardır.

İman sahibi kullar bu faziletlere sahip olduklarında Allah’da müstekbirlerin dünya yönetiminden ellerini çektirerek salih kulların yönetimi ele almalarını sağlayacaktır.

Bu yüzden müminlerin bu faziletleri kazanmaları ve zalimlerin yönetimini devirmeleri ve onların yönetimini devralmaları ancak ilahi yardım ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) ailesinden olan Kurtarıcı’nın ortaya çıkması ile mümkün olacaktır.

MAKALENİN SON CÜMLESİNE DİKKAT

Bu yüzden müminlerin bu faziletleri kazanmaları ve zalimlerin yönetimini devirmeleri ve onların yönetimini devralmaları ancak ilahi yardım ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) ailesinden olan Kurtarıcı’nın ortaya çıkması ile mümkün olacaktır.

PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN (S.A.V) AİLESİNDEN OLAN KURTARICI’NIN ORTAYA ÇIKMASI” yani Şia inancına göre Şiilerden çıkacak bir Kurtarıcı ile zafer bulacağız.

Peki böylesi bir inanç şartı Kur’ân’ın neresinde yer alıyor. Konu edilen ayette geçen Salihun kelimesini getirip Peygamber AİLESİNDEN OLAN KURTARICI’ya bağlamak bir tahrif değil midir?

Kaldı ki tekil kurtarıcılar bile, kurtulmamız gereken Batıl bir inanç değil midir?

Bu gibi bir fesadı “Uluşlararası Kur’ân Haber Ajansı” gibi bir kurumda hortlamanın anlamı ve amacı nedir?

Ayıptır/günahtır.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

Yorumlar
  1. muharrem dedi ki:

    Beklenilen Deccal bu şahıs olabilirmi ? Horasandan 70.000 yahudi ile desteklenecek.