islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

İSLAMİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN FİLİSTİN BİLDİRİSİ

İSLAMİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN FİLİSTİN BİLDİRİSİ
3 Kasım 2023 10:56
A+
A-

Katil ve Siyonist İsrail devletinin, Gazze’de yaptığı soykırım devam ederken, Ankara’da toplanan 116 STK, İsrail’e yaptırım ile alakalı bir bildiri yayınladı.

Bildiride, dünyanın ve Türkiye’nin yüksek perdeden seslendirdiği sağduyu ve ateş çağrılarına rağmen İsrail’in, Gazze şeridinde ve mübarek topraklarda ki soykırıma karşı yaptırım uygulanması noktasında şu talepler dile getirildi:

  1. Türkiye İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke olma ayıbından kurtulmalı ve kararını geri çekmelidir.
  2. Siyonist büyükelçi ve elçilikte çalışan İsrail vatandaşı personelin tamamı ülkemizden kovulmalı

ve Türkiye, büyükelçisini İsrail’den geri çağırmalıdır.

  1. Gerçekleştirilen soykırımdan sorumlu olan İsrailli yetkililer aleyhine uluslararası ceza mahkemesinde dava açılmalı, Türkiye mahkemelerinde ayrıca yargılanmaları sağlanmalıdır.
  2. Apartheid anlayışa sahip İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmalar feshedilmelidir.
  3. Gazze’ye insani ve askeri yardımın gönderilmesine ilişkin güvenlik anlaşması behemehal uygulanmalıdır.
  4. Türkiye’de bulunan bütün yabancı askeri üsler derhal kapatılmalıdır.
  5. İsrail ordusunda askerlik yapan T.C. vatandaşları hakkında Türk Vatandaşlığı Kanunu 29. Madde gereğince işlem yapılmalı ve vatandaşlıktan çıkartılmalıdır.
  6. İsrail vatandaşlarına uygulanan Türkiye’ye vizesiz giriş hakkı kaldırılmalıdır. Filistin halkına Türkiye’ye vizesiz giriş hakkı verilmelidir.
  7. Ortaöğretim müfredatına ‘Sömürgecilik Tarihi’ dersi eklenmelidir.

STK’ların yaptığı bu açıklamada aynı zamanda, işgalci İsrail’in ve destekçilerinin yaptığı soykırıma karşı suskun veya pasif kalmayı tarihin asla affetmeyeceği bildirildi.

MİRATHABER.COM