islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İspanya ve ABD Destekli Yardım Gemisi Gazze’ye Ulaştı: Tahliye İşlemleri Başladı

İspanya ve ABD Destekli Yardım Gemisi Gazze’ye Ulaştı: Tahliye İşlemleri Başladı
16 Mart 2024 11:20
A+
A-

İspanya ve ABD Destekli Yardım Gemisi Gazze’ye Ulaştı: Tahliye İşlemleri Başladı

İspanya ve ABD merkezli yardım kuruluşlarının insani yardımlarını taşıyan gemi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına rağmen bölgeye ulaştı. Gemideki 200 tonluk gıda yardımı, Gazze açıklarında tahliye edilerek El-Baydar bölgesindeki iskeleye taşındı. Ancak, yardımların Gazze’nin kuzeyine nasıl dağıtılacağı henüz belirsizliğini koruyor. Bu durum, İsrail’in 5 aydır süren saldırılarına rağmen, bölgeye yardım ulaştırılması açısından önemli bir adımdır.

İsrail’in süren saldırılarına rağmen, insani yardımlarını taşıyan gemi Gazze’ye vardı.

İspanya ve ABD merkezli yardım kuruluşlarının gemisi Gazze’ye ulaştı. İsrail’in 7 Ekim’den beri saldırdığı bölgelerde tahliye işlemlerine başladı.

Yerel Kaynaklardan Alınan Bilgilere Göre Tahliye İşlemleri Başladı

Gemi, İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms ile ABD merkezli World Central Kitchen adlı kuruluşun 200 tonluk gıda yardımını Gazze açıklarında tahliye etmeye başladı. Gemideki insani yardım malzemeleri, küçük tekneler aracılığıyla El-Baydar bölgesindeki iskeleye taşınarak Gazze’ye ulaştırılıyor.

Gazze’nin Kuzeyine Nasıl Dağıtılacağı Henüz Belirsiz

Ancak, gemi yoluyla gelen yardımların Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilere nasıl dağıtılacağı konusunda detaylı bilgi henüz açıklanmadı. Bu konuyla ilgili ilerleyen saatlerde açıklama beklenmekte.

Gemi, İsrail’in Saldırılarına Rağmen Bölgeye Ulaştı

Gemi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Larnaka Limanı’ndan 12 Mart’ta yola çıktı. Ve bugün bölgeye ulaştı. Gemi, İsrail ordusunun 5 ayı aşkın süredir bombaladığı Gazze Şeridi’ne deniz yoluyla yardımlar ulaştırıyor. İsrail ordusu, açıklamasında, yardım operasyonunun İsrail hükümeti ile ABD yönetiminin talebi doğrultusunda koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

HABER YORUM

Gazze’de liman yok. Dolayısıyla da Gazze açıklarına varan yardım gemisi, tahliye ediliyor ve küçük tekneler ile  kıyıya taşınıyor.

İspanya ve ABD  yardım kuruluşlarının organize ettiği yardım gemisi, Gazze açıklarına ulaşana kadar İsrail’in saldırılarına maruz kalmasına rağmen, İsrail Ordusu çıkarak “yardım operasyonunun İsrail hükümeti ile ABD yönetiminin talebi doğrultusunda koordineli bir şekilde gerçekleştirildiği” yalanını ortaya atabiliyor.

Bu saatten sonra ne yapılırsa yapılsın bütün dünya, Gazze konusunda insanlık dersinden sıfır alarak duvara tosladı. Kimse bize “İnsan hak ve hürriyetlerinden” falan da ders vermeye kalkmasın. İslam alemi başta olmak üzere, “İnsanlık dersinden” bir daha da geçememek üzere sınıfta kaldık vesselam!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.