islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Modern Kölelik: Facebook’ta Satılan Nijeryalı Lübnan’da Devam

Modern Kölelik: Facebook’ta Satılan Nijeryalı Lübnan’da Devam

Mirat Haber Ajansı

Nisan ayında Facebook’ta satışa sunulan Lübnan’da çalışan bir Nijeryalı kadın ülkesine geri gönderilmeyi reddetti. Nijeryalıların Diaspora Komisyonu’ndaki basın açıklamasına göre yetkilliler, bunun yerine başka bir işverenle sözleşme imzaladı. Peace Busari, Nisan ayı sonunda 1.000 dolar karşılığında Facebook “Al ve Sat” sayfasında pasaportunun bir kopyasını içeren yazıyla satışa sunuldu. Yerel basında çıkan haberlere göre, ilanın yazarı daha sonra Lübnan güvenlik güçleri tarafından tutuklandı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Medya, göçmen işçilerin evde yaşadığı zor koşulları aktardılar.

Dava Nijerya’da öfkeye yol açtı ve yüksek profilli yetkililer kurbanın derhal ülkesine geri gönderilmesini istedi. Son haftalarda Lübnanlı işverenler tarafından istismar edildiği iddia edilen 79 Nijeryalıdan 69’u ülkesine geri gönderildi. Koronavirüs kilitlenmesi kaldırıldığında Lübnan’da pek çok kişinin ülkesine geri gönderilmesi bekleniyor. Geri dönüşler, düzinelerce Etiyopyalı göçmen işçinin büyükelçiliği dışındaki işverenleri tarafından terk edildikten sonra sığınma evlerine taşındıklarını gösteren sosyal medyada videolar ortaya çıktıkça artmakta. Lübnan Çalışma Bakanlığı’na göre, son birkaç günde başta Etiyopyalılar olmak üzere 35 Etiyopyalı yakındaki sığınma evlerine taşındı. 35 kişinin çoğu işverenleri tarafından terk edildi, çoğunun pasaportu yoktu ve aylarca ücret alacakları vardı. Bazıları da iş bulamayan ve şu anda ülkelerine geri dönme arayışında olan yasadışı göçmenler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.