islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İsrail 65 ülkeyi kara listeye aldı

İsrail 65 ülkeyi kara listeye aldı
26 Kasım 2021 14:42
A+
A-

İsrail 65 ülkeyi kara listeye aldı

İsrail Savunma Bakanlığı´nın perşembe günü yayınladığı bir rapora göre, casus yazılım firması NSO Group´a karşı oluşan olumsuz düşüncelerin ardından İsrailli şirketler siber teknoloji satabileceği ülke sayısını önemli ölçüde azalttı.

Kendine yeni müttefik  bulan  İsrail’in iddiasına göre İnsan Hakları ihlalleri yapan ülkelere bundan sonra siber teknoloji satılmayacak. Bu durumda İsrail’in siber teknoloji endüstrisi ciddi şekilde zarara uğrayacak

NSO Group, hükümetlerin casusluk yapmasına yardımcı olduğu iddiaları nedeniyle uluslararası bir eleştiri seliyle karşı karşıya kaldı.

Firmanın casus yazılımı Pegasus, piyasadaki en güçlü siber gözetleme araçlarından biri olarak kabul ediliyor. Pegasus yazılımı belirlenen bir kişinin telefonunun kontrolünü ele geçirme, cihazdaki tüm verileri indirme, kamerasını veya mikrofonunu etkinleştirme olanağı sağlıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı haftalar önce NSO’yu kara listeye aldığını duyurmuştu. Salı günü de Apple, cihazlarını kullanan kişileri hedef aldığı için NSO Group’a dava açmıştı.

Apple, davayı duyurduğu bir bildiride, “Apple, kullanıcılarına daha fazla zarar gelmesini önlemek için NSO Group’un herhangi bir Apple yazılımını, hizmetini veya cihazını kullanmasını yasaklamak için kalıcı bir tedbir istiyor” ifadelerini kullandı.

NSO ise Pegasus yazılımının suç ve terörle mücadelede ülkelere yardım amaçlı olduğu konusunda ısrar ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.