islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail Başbakanı Naftali Bennett BAE’yi Ziyaret etti

İsrail Başbakanı Naftali Bennett BAE’yi Ziyaret etti
13 Aralık 2021 09:57
A+
A-

İsrail Başbakanı Naftali Bennett Körfez Devletine yapacağı ilk resmi ziyaret için BAE’ye gidiyor.

Bennett’in Pazartesi günü Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile iki ülke arasındaki bağları, özellikle ekonomik açıdan güçlendirmeyi görüşmek üzere görüşmesi planlanıyor.

Birkaç İsrailli ve Birleşik Arap Emirlikleri şirketi son haftalarda ticari anlaşmalar imzaladı.

Bu, bir İsrail başbakanının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştiğinin açıklanmasından bu yana BAE’ye yaptığı bu türden ilk ziyaret.

Bahreyn, Fas ve Sudan da ABD destekli bir girişimin parçası olarak İsrail’e yönelik benzer adımlar attılar.

Bennett’in ziyareti, İran’la yapılan nükleer anlaşmayı canlandırmaya yönelik girişimlerle aynı zamana denk geliyor. Bu da İsrail’de endişeye sebep oluyor.

Ve geçen Pazartesi günü BAE, ulusal güvenlik danışmanı olan Tahnoun bin Zayed’i Tahran’a gönderdi.

Bennett İsrail hükümeti toplantısında şunları söyledi: “Ben bugün bir İsrail başbakanının türünün ilk ziyareti olarak BAE’yi ziyaret etmeye gideceğim.”

“İbrahim Anlaşması” olarak bilinen normalleşme anlaşmasını imzalayan eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun bir ziyareti ertelendi ve İsrail, bunun Corona virüsü salgınının getirdiği kısıtlamalar ve Ürdün hava sahasında bir gezi düzenlemenin zorluklarından kaynaklandığını söyledi. .

İsrail-Birleşik Arap Emirliği normalleşmesi, İsrail’deki çevre gruplarının karşı çıktığı bir anlaşma olan Kızıldeniz tatil beldesi Eilat’ta Körfez petrolünü boşaltmak için özel bir sözleşme de dahil olmak üzere ticari anlaşmaların uygulanmasını içeriyordu.

İki ülke, vizesiz seyahat anlaşmalarının yanı sıra yatırım koruması, bilim ve teknoloji anlaşmaları imzaladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, bu yılın Haziran ayında 2021’de BAE’yi ziyaret etti ve Emirlikler’deki Yahudi cemaatinin başkanı Haham Levi Dechman’ın huzurunda ülkesinin Abu Dabi’deki büyükelçiliğini açtı.

BAE’nin İsrail büyükelçisi Mohammed Al Khaja’ya gelince, bu yılın Mart ayında itimatnamesini sundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.