islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5716
EURO
34,7125
ALTIN
2.418,37
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İsrail başkanı Mescid-i Aksa’daki olayları dini çatışmaya sürüklüyor

“Bennett’in bu açıklamaları gerilimi artırarak olayları tehlikeli dini çatışmaya sürüklemektedir”

İsrail başkanı Mescid-i Aksa’daki olayları dini çatışmaya sürüklüyor

AA – Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’i Mescid-i Aksa’da yaşananlara ilişkin talimatının olayları tehlikeli dini çatışmaya sürüklediği konusunda uyardı.

Filistin Devlet Başkanlığı ve Filistin Kurtuluş Örgütü’nden (FKÖ) yapılan yazılı açıklamada, Naftali Bennett’in Mescid-i Aksa’ya “organize ve güvenli” bir şekilde baskın yapılmaya devam edilmesi yönündeki talimatına tepki gösterildi.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bennett’in bu açıklamaları gerilimi artırarak olayları tehlikeli dini çatışmaya sürüklemektedir.” denildi.

Açıklamada ayrıca “İsrail hükümeti, uluslararası çözüm çabalarını engellemesi ve bilhassa mübarek Kurban Bayramı arifesinde bu provokasyonun gerçekleşmesi nedeniyle çatışmaların tırmanmasının sorumluluğunu taşıyor.” ifadesine yer verildi.

FKÖ’den yapılan yazılı açıklamada da Bennett’in talimatı için “işgal güçlerinin koruması altında organize devlet terörü yapılmasına yönelik bir çağrı” değerlendirmesinde bulunuldu.

– Mescid-i Aksa’da yaşananlar

İsrail polisi korumasında 1500’ü aşkın fanatik Yahudi, dün sabah saatlerinden itibaren sözde Süleyman Mabedi’nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ve “Tişa BeAv” adını verdikleri matem günü dolayısıyla Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

Fanatik Yahudilerin baskınlarına karşı tepki gösteren Filistinliler ile İsrail polisi arasında Harem-i Şerif’te olaylar yaşanırken plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanan İsrail polisi, çok sayıda Filistinliyi gözaltına almıştı.

ETİKETLER: Mescid-i Aksa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.