islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3244
EURO
34,8465
ALTIN
2.387,31
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

İsrail Bunu da Yaptı! Ramazan Ayıyla Dalga Geçtiler

İsrail Bunu da Yaptı! Ramazan Ayıyla Dalga Geçtiler
7 Mart 2024 11:01
A+
A-

İsrail Bunu da Yaptı. Ramazan Ayıyla Dalga Geçtiler

Ramazan Ayına ilişkin İsrail Uçaklarından Atılan Broşürler Filistinliler Arasında Protestolara Sebep Oldu.

İsrail bunu da yaptı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik “hoşgörü ve merhamet” çağrılarını içeren broşürleri, Filistinliler arasında büyük bir protesto ve alay konusu haline geldi. Uçaklardan atılan broşürler, özellikle ramazan ayında yapılan “Yemek yedirin ve güzel konuşun. Orucunuz kabul olsun, günahlarınız affedilsin, lezzetli bir iftar yapın” gibi ifadelerle dikkat çekiyor.

Gazze semalarına atılan broşürlerde, Davut Yıldızı ile birlikte “El-Fetih Es-Sadık – Gazzelilere Yeni Ufuklar Açılıyor”. İfadesi yer alıyor. Ancak Filistinliler, bu çağrıları alay ve öfkeyle karşıladı. Bazıları broşürleri ateş yakmak için kullanarak çektikleri acının göz ardı edilmesine tepki gösteriyor.

Filistinliler İsrail’in “Hoşgörü Çağrılarına” Tepki Gösteriyor: “Bu Bir Tür Hoşgörü Değil!”

Gazze Şeridi’nin kuzeyinden güneyine yerinden edilen Filistinli Sami ez-Zeanin, İsrail ordusunun broşürleri atarken özellikle kuzeyde yaşanan açlık, su ve un kıtlığına dikkat çekmediğini belirtiyor. Zeanin, “Ordu masum ve aç insanlara neden yardım götürmüyor? Bu bir tür hoşgörü değil mi?”. Diye sorarak İsrail’in soykırım savaşını sürdürdüğünü ayrıca sivillere karşı kasten katliamlar gerçekleştirdiğini ifade ediyor.

Filistinli genç Said es-Sahir ise İsrail’in uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe saydığını belirtti. Ayrıca broşürlerin zehirli propagandaya dönüştüğünü savunuyor. Sahir, İsrail’in Ramazan ayının yaklaştığını bile bile Gazze’ye gıda yardımının girişine izin vermediğini vurguladı. Bu durumu “İsrail balın içine zehir saçıyor, lütfen gelsinler Ramazan ayında orucu birlikte açalım”. Şeklinde eleştirdi.

 İsrail’in Broşürleri Filistinlilerde Açık Bir Hakaret ve Propaganda Algısı Yaratıyor

İsrail’in hoşgörü ve merhamet çağrıları içeren broşürleri, Filistinlilerde açıkça hakaret ve propagandaya yönelik algı oluşturuyor. Broşürlerin içeriği, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara karşı duyarsız kaldığı ve Filistinlilerin yaşadığı zorlukları görmezden geldiği şeklinde yorumlanıyor. Bu durum, Gazze’deki gerginliği daha da tırmandırarak bölgedeki hassas dengeleri etkiliyor.

HABER YORUM

Bu broşürleri dağıtan, İslam ve Müslümanlarla alay eden siyonist köpeklere söylenecek çok şey var da…

Terbiyem müsaade etmiyor.

Biz İslam alemi olarak kendi özümüze ve değerlerimize sahip çıkmaz isek,  kendi hak davamızda mazlumun elinden tutup kaldırmazsak, elin siyonist köpeği gelir, senin kardeşlerinin üzerine 5 ay bomba yağdırır, açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği yetmezmiş gibi Ramazan ayınla ve orucunla da dalga geçer.

İslam aleminin büyük çoğunluğu da mal mal bakar olaya…

Biz de bütün bunlar olurken ve Gazze’de insanlar aç ve susuz olduğu halde, üç ya da beş aydır ekmek bile bulamamış Gazzeli kardeşlerimizi hiç aklımıza getirmeden, akşama iftarda ne yiyeceğimizi düşünürüz…

Filistin davasını özünden kavrayabilmek adına, Ali Rıza Demircan Hocamızın Mahmut Abbas aleyhine yazdığı yazıya “Ramazan öncesi fitne çıkarıyorsunuz” diye mesaj bırakan kardeşimiz… Bak asıl fitneyi İsrail çıkartıyor ve senin değerlerinle dalga geçiyor…

KASİDE OKUYACAK MIYIZ?

Bu yıl  mübarek Ramazan ayını karşılarken, camilerde ve Tv ekranlarında, yine ” Hoş geldin Ya Şehri Ramazan” kasideleri okuyacak mıyız? Filistin için ağlayamayan gözler, kasidelere ve ilahilere mi ağlayacak?

Geçiniz efendim geçiniz!

Bu sene Ramazan hoş falan gelmeyecek İslam alemine… Gelecek ama hoş gelmeyecek…

Filistin’de ki zulmü kınamaktan öteye geçemeyen İslam alemine Ramazan ayının hoş geleceğine inanan varsa, onlara gönüllerince bir Ramazan geçirmelerini diliyorum… Çünkü bizim gönlümüzden geçirdiğimiz Ramazan ayı böyle değil.

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ayı olan Ramazan ayı, İslam alemini birleştirip tek vücut haline getiremiyorsa, burada ki sıkıntı Ramazan ayında değildir. Bizim din algımızda  ve yaşayışımızdadır…

HERŞEYE RAĞMEN RAMAZAN AYINIZ MÜBAREK OLSUN!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.