islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KILIÇDAROĞLU’NA BİR DARBE DE İNGİLTERE’DEN

KILIÇDAROĞLU’NA BİR DARBE DE İNGİLTERE’DEN
16 Mayıs 2023 15:02
A+
A-

Başta ABD olmak üzere, İngiltere, Fransa ve Almanya, Erdoğan’ı devirmek için Kılıçdaroğlu’na ve millet ittifakına destek vermişlerdi.

14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını gören destekçiler, bir bir çözülmeye başladılar ve Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan Karşısında yetersiz olduğunu dile getirmeye başladılar.

Arkasına aldığı desteğe rağmen seçimlerde başarılı olamayan Kılıçdaroğlu’na bir darbe de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 Milyar getireceğini vaat ettiği İngiltere’den geldi.

İngiltere‘nin başkenti Londra’da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Şirketi’nin gelişen piyasalardan sorumlu kıdemli stratejisti Timothy Ash, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu ile birkaç ay önce Londra’da diğer yatırımcılarla birlikte görüştüm ve sorulara verdiği yanıtların zayıf ve boş olduğunu gördüm. O zamanlar bu adamın bir seçim yarışında RTE’nin dengi olmadığını anladım. Bu endişeler bir şekilde gerçeğe döndü.”

“Muhalefet, Kılıçdaroğlu’nun zayıflıklarını başından beri biliyordu ve Akşener bir nevi gemiyi terk etmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu için şu anda en iyi şans, ikinci turdan önce borsanın çakılması ve böylece seçmenlerin RTE ve önlerindeki devasa ekonomik riskler konusunda uyarılması.”

HABER YORUM

Kılıçdaroğlu, dışarıdan ve içeriden aldığı bütün desteklere rağmen 14 Mayıs seçimlerinde hezimet yaşadı.

14 Mayıs seçimlerinde Millet ittifakına ve Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek veren ABD Başkanı Bıden da gazetecilere yaptığı açıklamada “Umarım kim kazanırsa kazansın. Dünyanın o bölümünde şu an yeteri kadar sorun var” dedi.

Bizim temennimiz bu açıklamalardan sonra Millet ittifakını oluşturan partilerin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun aklı Selim davranışlar içine girebilmeleridir.

Emin olun başka Türkiye yok, ve bize bizden fayda var!

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet