islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5320
EURO
34,7717
ALTIN
2.401,96
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İsrail: Gazze’nin Kuzeyine BM Konvoyuyla 6 Tır İnsani Yardım Girdi

İsrail: Gazze’nin Kuzeyine BM Konvoyuyla 6 Tır İnsani Yardım Girdi
13 Mart 2024 11:26
A+
A-

İsrail: Gazze’nin kuzeyine BM konvoyuyla 6 tır insani yardım girdi…

5 aydır devam eden saldırılar ve kuşatma sonucunda Gazze’de ağır yıkım ve kıtlık yaşanıyor. İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyine, (BM) koordinasyonuyla “pilot proje” olarak 6 tır insani yardım gönderdiğini duyurdu. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, hükümetin direktifleri doğrultusunda Dünya Gıda Programı’nın (WFP) sağladığı bu yardımın Gazze Şeridi’nin kuzeyine giriş yaptığı aktarıldı. Ancak, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, henüz yardım konvoyunun bölgeye ulaşmadığı belirtiliyor.

Yardım konvoyunun “pilot proje olarak Hamas’ın yardımlara ulaşmasının engellenmesi amacıyla yapıldığı” ifade ediliyor. Tırlar İsrail’in kontrolündeki Kerem Ebu Salim (Şalom) sınır kapısında denetleniyor. Projenin sonuçlarının hükümet yetkililerine sunulacağı kaydedildi. Bu girişim, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki insani krizi hafifletme çabaları arasında dikkat çekiyor.

Öte yandan, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısının 27’ye yükseldiğini açıkladı. İsrail askerleri 29 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin kuzeyinde insani yardım tırlarına koşan Filistinlilere ateş açmıştı. Bunun sonucunda 118 Filistinli ölmüştü. Bu olay, uluslararası camiada büyük tepki çekmişti. Gaza’da yaşanan insani kriz karşısında birçok ülke, havadan insani yardım gönderme kararı almıştı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki insanlık felaketi karşısında ABD, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu ülkeler, 8 Mart’ta havadan insani yardım atma kararı almıştı. Ancak, geçtiğimiz günlerde atılan insani yardımların paraşütlerinin açılmaması sonucu 5 Filistinli hayatını kaybetmişti. Bu durum, uluslararası yardımın etkin bir şekilde ulaştırılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER YORUM.

Haberimizi okudunuz…

Bu habere inandınız mı?

“İsrail, BM konvoyuyla Gazze’ye yardım göndermiş…

Emin olun göndermiş ya da gönderilen yardımların içeri girmesine izin vermiş bile olsa, bunun arkasında bir hinlik vardır…

Sen 160 gündür, küçücük bir kara parçasını (360Km2) hiç durmadan bombalayacak ve sivilleri katledeceksin, sonra da çıkıp yardımların geçişine izin verdim diye açıklama yapacaksın öyle mi?

Hadi oradan düzenbaz seni!

Hem Filistinlilerin topraklarını işgal edeceksin, hem sivilleri katledeceksin, sonra da benim izin verdiğim kadar yaşayabilirsiniz dercesine , yardımların girmesine izin verdim diye açıklama yapıp caka satacaksın…

Yazıklar olsun size!

Ama asıl, İslam ülkelerine  yazıklar olsun! 160 Gündür, gönderdiği yardımların Refah sınır kapısından içeri girmesini dahi sağlayamayan İslam ülkelerine yazıklar olsun!!

Çok konuşup hiçbir halt yemeyenlere de yazıklar olsun!

Şu mübarek Ramazan gününde, aynı bizler de Gazzeli kardeşlerimiz gibi, “Hasbünallahü ve nimel vekil- Allah bize yeter, O ne güzel vekildir”. Diyoruz ve rabbimize sığınıyoruz…

Doğu Türkistan’da, Gazze’de, Myanmar’da, Hindistan’da… Dünyanın neresinde zulüm gören bir kardeşimiz varsa, acizane olarak tutmuş olduğumuz oruçların hürmetine Rabbim bu kardeşlerimize yardım eylesin!

Bu Mübarek Ramazan ayı, İslam aleminin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olsun inşallah!

 

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM