islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ÜRDÜN’DEN KRİTİK UYARI: İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR

ÜRDÜN’DEN KRİTİK UYARI: İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR
12 Mart 2024 15:14
A+
A-

Ürdün, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya erişim konusunda uyguladığı kısıtlamalara karşı tepki gösterdi. Ramazan ayında, Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalar, Ürdün’ün tepkisini daha da artırdı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail’in adımlarını bölgeyi ‘patlamaya’ sürüklemekle suçladı. Ayrıca, bu eylemlerin kutsal mekanların saygınlığına ciddi saygısızlık olduğunu vurguladı.

Bakan Safedi, İsrail’in Müslüman ve Hristiyan kutsal yerlerine kısıtlamalar getirdiğini söyledi. Bu adımların, barış sürecine katkıda bulunmadığını vurguladı. Ayrıca, Mescid-i Aksa’ya erişim engellemelerinin ibadet özgürlüğünü kısıtladığını belirtti. Bu politikaların, gerilimi artırdığını ve iki devletli çözüm umutlarını zayıflattığını ifade etti.

Ramazan ayında, Mescid-i Aksa’nın önemine dikkat çeken Safedi, İsrail’in kısıtlamalarının, Müslümanların kutsal mekanlara erişimini engellediğini söyledi. Ayrıca, Bakan Safedi İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşke inşaatlarının hızlanmasına ve son zamanlarda 400 Filistinli’nin öldürüldüğü gerilimlerin artmasına da dikkat çekti.

Safedi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının 5 aydır devam ettiğini belirtti. Filistinliler, değişmesi gereken acı bir durum içinde. Bu uzun süren çatışma karşısında dünyanın, uluslararası hukuk normlarına uymakta ve insanlık onurunu korumak için harekete geçmekte yetersiz kaldığını vurguladı. Dünya, insanlık onurunu kurtarmak için ayağa kalkmaktan aciz kaldı. diye konuştu.

Safedi, Gazze’deki durumun vahim olduğunu, İsrail bombardımanı nedeniyle annelerin çocuklarına yeterli yiyecek sağlayamadığını ve dünyanın bu insani dram karşısında sessiz kaldığını eleştirdi. Bakan, dünya toplumunun insanlık onurunu korumakta başarısız olduğunu ifade etti.

Vatikan tarafından da çatışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulunuldu. Vatikan Dışişleri Bakanı Monsenyör Paul Richard Gallagher, Papa’nın saldırıların son bulması gerektiğine inandığını ve Vatikan’ın ateşkes, insani yardımın sağlanması ve çatışmanın çözümü için çaba gösterdiğini belirtti. Gallagher’ın bu açıklamaları, Vatikan’ın bölgede barış ve istikrar için aktif bir rol oynamak istediğini gösteriyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE