islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5270
EURO
34,9310
ALTIN
2.432,08
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

İsrail Güçleri Batı Şeria’da Baskınlar Düzenledi

İsrail Güçleri Batı Şeria’da Baskınlar Düzenledi
24 Şubat 2024 10:43
A+
A-

İsrail Güçleri Batı Şeria’da Geniş Kapsamlı Baskınlar Düzenleyerek Gerilimi Tırmandırıyor

El Halil’de Gece Baskınları: Filistinliler Evlerine Yapılan Baskınlara Karşı Direniyorlar

İsrail güçleri, El Halil’de kent merkezi, Yatta beldesi, Vadi el-Heriyye ve Ummu es-Satr bölgelerinde gece baskınlarını sürdürdü. Özellikle Mesafir Yatta’da gerçekleşen olayda, bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinlileri alıkoyarak işkence yapması, bölgedeki gerilimi artırdı.

El Halil’deki baskınlarda insansız hava araçları (İHA) kullanılması ve ayrıca yabancı aktivistlere saldırı olması, uluslararası toplumu da endişelendirdi.

Tulkerim’de Güvenlik Kameralarına El Konuldu: Es-Selam ve Er-Reşid Mahalleleri Hedefte

Tulkerim’in batısındaki Şuveyke ilçesindeki baskında, İsrail güçleri El-Aksa Okulu’na girerek güvenlik kameralarına el koydu. Tulkerim’in doğusundaki Es-Selam ve Er-Reşid mahallelerinde, İsrail güçlerinin düzenlediği baskınlarda evlerde aramalar yapıldı. Böylece, bölgedeki sivil yerleşim yerlerinin de baskınlardan etkilendiği görülmüştür.

Beytüllahim’de Patlatma Tehlikesi: İsrail Güçleri Evleri Kuşatarak Ölçü Aldı

Beytüllahim’de, İsrail güçleri buldozerler eşliğinde Beyt Tamir köyüne baskın düzenledi. 22 Şubat’ta Doğu Kudüs’te vurularak öldürülen iki Filistinlinin evini önce kuşattı. Ardından da bombayla patlatmak üzere ölçülerini aldı. Zatera köyünde de benzer bir durum yaşandı.

 Nablus’ta Çatışma Çıktı: Beyt Furik Beldesinde İsrail Güçleriyle Filistinliler Karşı Karşıya Geldi

Nablus’un Beyt Furik beldesindeki baskında, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. İsrail güçleri, Filistinlilere gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atarak karşılık verdi. Bu durum, bölgedeki gerginliği daha da artırmış durumda.

Esir Takası Müzakerelerinde Çıkmaz: Esir Yakınları Tel Aviv’de Protesto Düzenledi

İsrailli esirlerin aileleri, Paris’teki esir takası müzakerelerinde bir anlaşma sağlanamamasını protesto etmek amacıyla Tel Aviv’in merkezindeki Ayalon Caddesi’ne geldi. Protestocular, esirlerin dönüşü olmadan zaferin mümkün olamayacağını vurgulayarak hükümete baskı yapmaya çalıştı.

Bu olaylar, İsrail’in yanı sıra ABD, Katar ve Mısır yetkililerinin katılımıyla yapılan müzakerelerde bir çözüme ulaşılamamış olmasının yarattığı belirsizliği ortaya koyuyor. Netanyahu hükümetinin, düşük düzeyli yetkililerin katılacağı müzakerelere katılmama kararı, bölgedeki diplomatik çıkmazı derinleştiriyor.

HABER YORUM

İsrail’e söyleyecek bir söz kaldı mı? 7 Ekim’den bu yana en ağır kelimelerle tanımladık İsrail’i…

Siyonist dedik,  yok…

Katil dedik, yok…

Zalim dedik, yok…

Şerefsiz dedik, yine yok…

“………”

Aslında  İsrail denilen caniyi tanımlayacak çok kelime var ama onları söylemek  ve yazmaktan da ar ediyoruz.

Bizim derdimiz, bütün dünyanın el birlik edip, Siyonist İsrail’e dur diyememesi… Bu söylediğimize biz ve bizim ülkemizde dahil maalesef…

İsrail, Filistinlileri öz yurdundan sürme planını adım adım uygularken, biz laftan öteye geçemedik…

Ama unutmayalım ki, Gazze’de ya da Filistin’in diğer bölgelerinde canice katledilen çocukların, ahirette iki elleri yakamızda olacaktır.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-