islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail hac izdihamında düzinelerce Yahudi ezilerek öldü

Kurtarma ekipleri, İsrail’in kuzeyindeki bir Yahudi hac bölgesinde izdihamda düzinelerce insanın öldüğünü açıkladı.

İsrail hac izdihamında düzinelerce Yahudi ezilerek öldü

Kurtarma ekipleri, İsrail’in kuzeyindeki bir Yahudi hac bölgesinde izdihamda düzinelerce insanın öldüğünü açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Kurtarma ekipleri, İsrail’in kuzeyindeki bir Yahudi hac bölgesinde izdihamda düzinelerce insanın öldüğünü açıkladı. İsrail acil servisi Magen David Adom, güncellenen ölü sayısını İnternet’te yayınlayarak, kuruluşun düzinelerce yaralının hayatını kurtarmak için savaştığını açıkladı. Sosyal medyada, Başbakan Benjamin Netanyahu olayı ağır bir felaket olarak nitelendirdi. İzdiham, on binlerce ultra-Ortodoks Yahudinin, Meron’daki Lag BaOmer ziyafeti için, ikinci yüzyılda Talmudik bir bilge olan Kabalist Şimon Bar Yohai’nin mezarı çevresinde yıllık hac ziyaretine katılmasıyla meydana geldi. Acil servisler, yaralıları tahliye etmek için altı helikopter konuşlandırdı. İsrail medyası, yerde plastik torbalarla kaplı bir dizi cesedin görüntüsünü yayınladı.

Yetkililer 10.000 kişinin mezarın bulunduğu yerde toplanmasına izin vermişti, ancak organizatörler ülke genelinde 650’den fazla otobüs kiralayarak 30.000 hacıyı Meron’a götürdüğünü söyledi. Koronavirüs salgını sırasında ülkenin en büyük halk toplantısı olan olayı güvence altına almak için yaklaşık 5.000 polis görevlendirilmişti. Sağlık görevlilerinin COVID-19 risklerini ortaya koymak için yaptığı uyarılara rağmen coşkulu kalabalıklar toplandı. Tam olarak katliamın nedeni  henüz belli değil. Görgü tanıkları, bir organizatör kalabalığın dağılması için hoparlörden seslendiğinde insanların boğulduğunu veya ayaklar altına alındığını fark ettiklerini belirttiler.

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/04/000_98Z7ZD.jpg?w=770&resize=770%2C513

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.