islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3372
EURO
35,1022
ALTIN
2.240,51
BIST
8.726,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Yeni raporda İsrail’in insan hakları gruplarını hedeflediği ortaya çıktı

İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi adlı STK’nın yeni bir raporuna göre İsrail Siyonist devleti eleştiren insan hakları gruplarını hedef alan kısır bir karalama kampanyası yürütüyor.

Yeni raporda İsrail’in insan hakları gruplarını hedeflediği ortaya çıktı

İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi adlı STK’nın yeni bir raporuna göre İsrail Siyonist devleti eleştiren insan hakları gruplarını hedef alan kısır bir karalama kampanyası yürütüyor.

Mirat Haber Ajansı

İnsan Hakları Savunucularının Korunması için Gözlemevi’nin yeni bir raporuna göre İsrail, Siyonist devleti eleştiren insan hakları gruplarını hedef alan kısır bir karalama kampanyası yürüttüğünü ortaya koydu. Target Locked başlıklı rapor, İsrail, Filistin ve Suriyeli Golan’daki insan hakları gruplarını itibarsızlaştırmak için İsrail’in amansız karalama kampanyalarını gözler önüne serdi. İsrail işgali, yerleşim faaliyeti, uluslararası suçlar ve insan hakları ihlalleri için hesap verebilirlik, sığınmacılar ve mülteciler, siyasi tutuklular veya İsrail’deki Filistinli azınlığın haklarıyla ilgili konularda çalışan insan hakları grupları ve STK’lar birincil oldu. İsrail Stratejik İşler ve Kamu Diplomasisi Bakanlığı (MSA) tarafından yürütülen geniş çaplı bir yetkilendirme kampanyasının hedefi. Raporun yazarlarına göre MSA, Filistinlilerin insan haklarını İsrail Devletini yok etmeye kararlı terörist gruplarla derin bağları olan Yahudi karşıtı ajanlar olarak savunan insan hakları gruplarını ve STK’ları gayri meşrulaştırmak için bir İsrail stratejisini ortaya koyuyor.

Israel denies work permit for Human Rights Watch director – Middle East  Monitor

Rapor, son yıllarda ayrıntılı bir Filistin karşıtı ağın kurulduğunu ortaya koydu. İsrail’i eleştiren grupların acımasızca hedef alınması, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçilmesiyle hızlandı. Hem MSA hem de hükümete bağlı gruplar, büyük İsrail insan hakları ihlallerine yönelik meşru eleştiriyi anti-Semitizm ile birleştiriyor. Sürdürülebilirlik için gerekli olan fondan ikincisini mahrum bırakmak için Filistin sivil toplum örgütlerine karşı belirsiz ve doğrulanmamış terörist bağlantı iddialarını kullanıyorlar. Bu kampanyaların gözdağı ve taciziyle birleştirildiği de ekleniyor. Taciz türleri arasında seyahat yasakları, keyfi gözaltı ve tutuklamalar, yargı tacizi, sınır dışı etme, fiziksel ve siber saldırılar ve ölüm tehditleri yer alıyor. Kampanyanın ana hedeflerinden biri, insan hakları gruplarının çalışmalarının finansmanını azaltmak. Raporda, İsrail hükümetinin yurtiçinde çabaları, STK’ların yerel ve yabancı fonlara erişimini engelleyen yasaları uygulamaya odaklandı. Paralel olarak, İsrail hükümeti hükümet yanlısı ve insan hakları karşıtı gruplarla birlikte saldırgan bir kampanya yürütüyor. İsrail dışında da Filistin merkezli insan hakları STK’larının desteklenmesini durdurmaları için fon sağlayıcılara baskı yapıyorlar. 

ETİKETLER: STK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.