islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail insansız hava aracı Gazzeli balıkçıları katletti

İsrail insansız hava aracı Gazzeli balıkçıları  katletti
13 Mart 2021 12:21
A+
A-

Gazze şeridinde üç Filistinli balıkçı İsrail İHA’larının balık ağlarına takılması sonucu patlamayla öldü.

Mirat Haber Ajansı

Bubi tuzağına benzer şekilde İsrail insansız hava araçları patladı ve Güney Gazze Şeridi’nde üç Filistinli balıkçının ölümüne neden oldu. Bunlar, Gazze İçişleri Bakanlığı tarafından bugün açıklanan bir soruşturmanın bulgularıydı. Bakanlık sözcüsü İyad el-Bezm, raporun ölümlerle ilgili sonuçlarını özetlemek için düzenlediği basın toplantısında, bu kişilerin güney Gazze Şeridi’ndeki Han Yunis kıyılarında işgal güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Bezm, işgal güçlerinin 22 Şubat’ta Gazze deniz direnişine yönelik bir operasyonda yüksek patlayıcılı cihazlar taşıyan insansız hava araçları kullandığını açıkladı. 7 Mart sabahı, Han Yunis açıklarındaki denizdeki iki balıkçı teknesinin ağlarına bu iki SİHA takıldı. Balıkçılar ilk insansız hava aracını Deniz Polisine başarıyla teslim etti. Daha sonra ağlarına yapışmış ikinci bir insansız hava aracı daha buldular. Soruşturma, bunun patladığını ve ölümlerine yol açtığını ortaya çıkardı.

Bezm, balıkçılar tarafından ele geçirilen sağlam quadcopter’ı incelerken, üzerinde patlayıcı bir cihaz bulunduğunun tespit edildiğini sözlerine ekledi. Patlama yerinde bulunan enkaz parçaları ve metal parçalar daha sonra sağlam drone ile karşılaştırıldı ve aynı oldukları görüldü. Bazm, İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı adına üç şehidin ailelerine saygılarını sundu. Muhammed Hicazi el-Laham, Zakariya Hicazı el-Laham ve Yahya Mustafa el-Laham, iki erkek kardeş ve bir kuzendi. Tüm uluslararası kurum ve kuruluşları Gazze Şeridi açıklarında denizde yaşayan Filistinli balıkçılara koruma sağlamak için çalışmaya çağırdı. İşgal güçlerinin elindeki saldırılara sürekli maruz kaldıklarını ifade etti. İsrail ordusu her zamanki gibi olaydan bilgisi olmadığını iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.