islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

İSRAİL İRAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRDI

İSRAİL İRAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRDI
2 Nisan 2024 14:01
A+
A-

İSRAİL İRAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRDI

İsrail, İran’a ait Şam konsolosluğuna hava saldırısı düzenledi. Saldırı, F-35 savaş uçaklarıyla gerçekleşti. Konsolosluk binasını hedef alan altı füze, binayı tamamen yıktı. Olayda, yedi kişi yaşamını yitirdi. Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed RızaZahedi ve Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi de ölenler arasında. Söz konusu generallerin, Lübnan, Suriye ve Filistin’de faaliyet gösteren silahlı gruplarla ilişkili oldukları bilinmekte. İran, yaşanan bu saldırıya karşılık verileceğini açıkladı.

İsrail, Gazze’deki insanlık dışı katliamların ardından bölgesel saldırılarını sürdürüyor. Son olarak, İsrail güçleri, Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran büyükelçiliğine hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı, altı füze ile gerçekleşti ve sonucunda yedi kişi yaşamını yitirdi.

Şam’ın Mezze Mahallesi’nde yer alan İran Büyükelçiliği’nin ek binası, bir saldırıya uğradı. Bu saldırıda, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü’nde önemli bir rol üstlenmiş olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi hayatını kaybetti. Zahedi’nin, geçmişte Suriye ve Lübnan’daki operasyonlardan sorumlu olduğu ifade edildi. Saldırının ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu sert bir dille eleştirdi. Onun akıl sağlığını yitirdiğini öne sürdü. İran’ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi ise, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu açıkça belirtti ve İran’ın bu eyleme “hızlı, doğrudan ve güçlü” bir yanıt vereceğini vurguladı.

Saldırının ardından İsrail, dünya genelindeki diplomatik misyonlarında güvenlik önlemlerini artırdı. İsrail güvenlik yetkilileri, İran’ın potansiyel bir misilleme olarak İsrail’in yurt dışındaki diplomatik misyonlarına suikast veya saldırı düzenleyebileceğinden endişe ediyor. Tel Aviv yönetimi, geçmişte Suriye’de gerçekleştirilen benzer saldırılar gibi, bu son olayı da resmi olarak kabul etmedi. İsrail, daha önce 2 Ocak’ta Beyrut’ta düzenlediği bir hava saldırısında Hamas’ın liderlerinden Salih el-Aruri’yi hedef almıştı.

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet