islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5658
EURO
34,9692
ALTIN
2.418,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İSRAİL POLİSİ KUDÜS’TE MESCİD-İ AKSA’DA İBADET EDENLERE SALDIRDI

İSRAİL POLİSİ KUDÜS’TE MESCİD-İ AKSA’DA İBADET EDENLERE SALDIRDI
5 Nisan 2023 16:45
A+
A-

Filistin yönetimi ibadet edenlere yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı.

KUDÜS: Görgü tanıkları, İsrail polisinin çarşamba günü şafaktan önce Kudüs’teki Mescid-i Aksa yerleşkesinde ibadet eden onlarca kişiye saldırdığını söyledi.

Olay işgal altındaki Batı Şeria’da protestolara yol açarken, İsrail ordusu güney kentlerinde sirenlerin çalmasının ardından Gazze’den İsrail’e dokuz roket atıldığını açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te şiddet, geçtiğimiz yıl içinde arttı ve Müslümanların kutsal ayı Ramazan’ın Yahudilerin Hamursuz Bayramı ve Hıristiyanların Paskalya ‘sına denk gelmesi nedeniyle bu ay gerilimin tırmanmasından endişe ediliyor.

Filistin Kızılayı, Mescid-i Aksa yerleşkesinde İsrail polisiyle yaşanan çatışmalarda yedi Filistinlinin plastik mermi ve darp sonucu yaralandığını açıkladı. Kızılay, İsrail güçlerinin sağlık görevlilerinin camiye ulaşmasını engellediğini de sözlerine ekledi.

Reuters’a caminin dışında nefes almaya çalışan yaşlı bir kadın “Bir sandalyede oturmuş (Kuran) okuyordum,” dedi. Ağlayarak “Şok bombaları attılar, bir tanesi göğsüme isabet etti,” dedi.

İsrail polisi yaptığı açıklamada, maskeli kışkırtıcıların havai fişek, sopa ve taşlarla kendilerini caminin içine kilitlemesinin ardından yerleşkeye girmek zorunda kaldığını söyledi.

“Polis içeri girdiğinde, büyük bir grup kışkırtıcı tarafından onlara taş atıldı ve caminin içinden havai fişekler atıldı” denilen açıklamada, bir polis memurunun bacağından yaralandığı belirtildi.

Yahudiler tarafından Tapınak Tepesi olarak bilinen Mescid-i Aksa yerleşkesindeki çatışmalar son yıllarda şiddet olaylarına yol açtı.

Filistinli gruplar İsrail’in ibadet edenlere yönelik saldırılarını kınadı ve bunu bir suç olarak nitelendirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sözcüsü Nabil Abu Rudeineh “İşgali kutsal mekânlarda kırmızı çizgileri aşmaması konusunda uyarıyoruz, bu büyük bir patlamaya yol açacaktır” dedi.

İsrail ve Filistinliler arasındaki gerilimi düşürmek için son dönemde ABD destekli çabalara katılan Ürdün ve Mısır da olayı kınayan ayrı ayrı açıklamalar yayınladı.

Sosyal medyada dolaşan ve Reuters’in hemen doğrulayamadığı videolarda havai fişeklerin patladığı ve polisin caminin içindeki insanları dövdüğü görülüyordu.

İsrail ordusu Gazze’den İsrail’e dokuz roket atıldığını, bunlardan en az dördünün önlendiğini ve dördünün açık alanlara düştüğünü söyledi.

Kaynak: https://www.arabnews.com/node/2281526/middle-east

Çeviren: Ayşe Betül Güven

ETİKETLER: Manşet