islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İKİ İSLAM ÜLKESİ ÇİN ARACILIĞYLA PEKİN’DE GÖRÜŞÜRSE…

İKİ İSLAM ÜLKESİ ÇİN ARACILIĞYLA PEKİN’DE GÖRÜŞÜRSE…
5 Nisan 2023 15:45
A+
A-

Haber bir kaç hafta öncesine dayanıyorsa da gereğince yorumlanmadığı kanaatindeyiz. Bu sebeple haberi hatırlatıp yorumlamak istiyoruz..

Haberin Özeti

“Suudi Arabistan ve İranlı üst düzey yetkililer, 7 yıl aradan sonra Pekin’de bir araya geliyor.

Reuters’e konuşan bir İranlı yetkili ve Suudi Arabistan’a ait bir gazetenin haberine göre iki bölgesel rakip, Çin’in arabuluculuğunda varılan anlaşma çerçevesinde hali hazırda başlayan diplomatik yakınlaşmanın bir sonraki adımını atacak.

7 yıl sonra ilk resmi toplantı

Böylece Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah ile İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan arasındaki görüşmenin, iki ülkenin üst düzey diplomatları arasında yedi yıl sonra yapılacak ilk resmi toplantı olması bekleniyor.

Yıllarca süren ve Orta Doğu’daki çatışmaları körükleyen düşmanlığın ardından Tahran ve Riyad, geçtiğimiz ay Çin’in arabuluculuğunda diplomatik anlaşmazlıkları sona erdirme ve büyükelçilikleri yeniden açma konusunda anlaştı.”

Yorumumuz

Halkları Müslüman olan sözde iki İslam ülkesi, ihtilafların zararlarını görerek kendi özgür iradeleriyle ve doğrudan irtibat kurarak görüşemiyorlar.

Doğu Türkistan Müslümanlarına zulümlerini artırarak sürdüren Çin’in aracılığıyla ve de Pekin’de yapılacak görüşmelerden fayda beklenebilir mi?

Biz bekleyemiyoruz ama fayda sağlamasını diliyoruz.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.