islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

İsrail, Ramazan Ayı Boyunca Gazze’deki Eylemlerini Durduracak

İsrail, Ramazan Ayı Boyunca Gazze’deki Eylemlerini Durduracak
27 Şubat 2024 10:37
A+
A-

İsrail, Barış Umuduyla Ramazan Ayında Gazze’deki Eylemleri Durdurmayı Taahhüt Ediyor.

BD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada İsrail’in Ramazan ayı boyunca Gazze’deki eylemlerini durduracağını söyledi. Biden, eylemlerin durdurulma gerekçesi için İsrail’in rehineleri kurtarmak için zaman tanımasını gösterdi. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye saldırılarında yaklaşık 30 bin Filistinli can verirken ABD Başkanı Joe Biden Gazze’de insani ara konusunda “İsrail, Ramazan ayı boyunca Gazze’deki eylemlerini durduracak” dedi.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş, Ramazan ayının yaklaşmasıyla yeni bir döneme giriyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamalarına göre, İsrail, Ramazan ayı boyunca Gazze’deki askeri eylemlerini durdurma kararı aldı. Bu adım, bölgede uzun süredir devam eden çatışmaların sona erdirilmesi yönünde atılan önemli bir adım.

İsrail’in bu kararı, rehinelerin kurtarılması amacıyla verilen bir süre olarak açıklandı. Ancak, bu sürecin nasıl işleyeceği ve Ramazan ayının sonunda neler olacağı konusunda hâlâ belirsizlikler mevcut.

Ateşkes görüşmeleri, Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşiyor. Bu görüşmelerin odak noktası, Ramazan ayı boyunca tüm askeri hareketliliğin durdurulması. Bunun yanı sıra rehineler ile mahkumların takas edilmesi.

Görüşmelerde, her bir İsrailli rehine için on Filistinli mahkumun serbest bırakılması gibi önemli maddeler yer alıyor. Gazze’deki yerinden edilmiş sivillere evlerine dönme izni verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler bu izinden yararlanamayacak.

Anlaşma, Gazze Şeridi’nde yaşayan sivillere yönelik ciddi insani yardım taahhütlerini içeriyor. İsrail her gün 500 yardım kamyonunun Gazze’ye girişine izin verecek. Bu yardımlar, binlerce çadır ve karavanın teminiyle birlikte, yerinden edilen insanların barınma ihtiyacını gidermeyi amaçlıyor.

Gazze’deki fırınlar ve hastaneler, savaşın yaralarını sarmak için gerekli onarımlardan geçecek. Bu adımlar, Gazze’deki yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve bölgenin uzun vadeli kalkınması için kritik öneme sahip.

Uluslararası toplum, İsrail ve Hamas arasındaki bu geçici ateşkesin, kalıcı bir barışa giden yolda bir başlangıç olmasını umuyor. Ancak, bu sürecin başarılı olup olmayacağı, her iki tarafın da anlaşmaya sadık kalıp kalmayacağına bağlı.

Her bir adım, bölgede barış ve istikrarın sağlanması yolunda önemli bir kilometre taşı. Ancak, bu süreçte karşılaşılabilecek zorluklar ve engeller, herkesin aklında olan sorular arasında yer alıyor. Okuyucular, gelişmeleri dikkatle takip ediyor..

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.