islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3979
EURO
34,7622
ALTIN
2.433,53
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

BİDEN 5.2 MİYON $ ALDIĞI İÇİN İSRAİL’E DESTEK ÇIKTI

BİDEN 5.2 MİYON $ ALDIĞI İÇİN İSRAİL’E DESTEK ÇIKTI
13 Şubat 2024 14:03
A+
A-

Biden, AIPAC’tan Aldığı 5.2 Milyon Dolarla İsrail’e Destek çıktı ve çıkmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e verdiği destekler gündemde. Zira Yahudi kuruluşu AIPAC’tan aldığı 5.2 milyon dolarlık bağış ortaya çıktı. Biden, Hollywood, Silikon Vadisi ve Wall Street devlerinden derin destek alıyor. Bunun yanı sıra Yahudi-Demokrat bağışçı kuruluşlardan da destek aldığı biliniyor. Bu bağışlar, Biden’ın İsrail yanlısı politikalarını desteklediği ve 1990-2024 yılları arasındaki bağışlar içinde açık ara birinci olduğu verilerle belirlenmiştir. Seçim yarışının gölgesindeki bu bilgiler, Biden’ın İsrail politikalarını ve seçim dinamiklerini yakından incelemeye yönlendiriyor. Ayrıca gelecekteki tartışmaların odağında olmaya devam edecek gibi gösteriyor.

Biden, AIPAC’tan Aldığı 5.2 Milyon Dolarla İsrail’e Destek çıktı

ABD‘de devam eden başkanlık yarışında, Joe Biden’ın İsrail’e verdiği destekler yeniden gündemde. Biden’ın Yahudi kuruluşu AIPAC’tan aldığı dev miktardaki bağış, siyasi çevrelerde tartışma konusu haline geldi. Seçim yarışının gölgesinde, ABD başkanlık seçimlerine yönelik ön seçim süreci devam ediyor. 2020’de olduğu gibi Biden ile Trump’ın karşı karşıya geleceğini öngörüyorlar. Ancak Trump’ın önde gittiği ön seçimler, Biden için zorlu bir mücadeleyi işaret ediyor.

Biden yönetimi, İsrail yanlısı politikalarının yanı sıra İsrail’e askeri ve maddi yardımlar yapıyor. Dolayısıyla eleştirilere maruz kalmaya devam ediyor. Hollywood, Silikon Vadisi, Wall Street gibi isimlerle birlikte, Yahudi-Demokrat kuruluşlardan aldığı derin destek dikkat çekiyor.

Biden özellikle AIPAC’tan (Amerikan İsrail Halkla İşleri Komitesi) aldığı bağışlarla biliniyor. Senatörlük döneminden bu yana toplamda 5 milyon 223 bin dolar aldığı ortaya çıktı. Bu miktar, 1990-2024 yılları arasında İsrail yanlısı senatörlere yapılan bağışlar içinde açık ara birinci sırada yer alıyor.

ABD gündemine yerleşen bu bilgiler, Biden’ın İsrail’e olan destek politikasını ve seçim yarışındaki dinamikleri daha yakından inceleme fırsatı sundu. Başkanlık yarışındaki gelişmeler ve Biden’ın İsrail politikasındaki etkisi, gelecekteki tartışmaların odağında olmaya devam edecek gibi görünüyor.

1990-2024 döneminde İsrail yanlısı senatörlere yapılan bağışlarda, ABD Başkanı Biden belirgin bir şekilde birinci sırada yer alıyor. İşte o liste:

1- Joe BİDEN                                        5.223.313 $

2- Robert    MENENDEZ                    2.500.000 $

3- Hillary    CLİNTON                        2.358.112  $

4-Mark  KİRK                                      2.294.469 $

HABER YORUM

Her şeyin menfaatlere dayalı olduğu bir dünyada yaşıyoruz maalesef. Burada acı olan gerçek, bir kişinin ya da bir grubun menfaatleri için dünyanın ateşe verilmesi. Bunun yanında binlerce insanın hayatını kaybetmesine bütün insanlığın seyirci kalması. Bu vahşet karşısında vicdanen rahatsızlık duyulmaması ise ayrı bir vahşet olarak önümüzde duruyor.

Aslında bu haber, 7 Ekim’in hemen ertesi günü İsrail’e koşan ve Netenyahu’ya kayıtsız ve şartsız destek veren Biden’ın, insanlıktan nasibini almamış vaziyetini de gözler önüne seriyor. Kendi menfaatleri için Orta Doğuyu  ateşe veren bir bunak, Siyonist emelleri için binlerce insanı katleden bir katil, insanlığın(!) sonunu getirmemeliydi. En azından dünya buna izin vermemeliydi…

Ama İnsanlığın can çekiştiği öyle bir kahpe dünyada yaşıyoruz ki, artık hiçbir şeye şaşıramıyoruz. Kendi menfaatleri için dünyayı yakan bu zihniyet karşısında gözlerimiz,  dini Mübin-i İslam’ı cihad ruhuyla savunacak erleri arıyor ama nafile….

YOUTUBE

MİRATHABER.COM