islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Husiler, Suudi başkentine drone saldırısı düzenlediğini iddia etti

Husiler, Suudi başkentine drone saldırısı düzenlediğini iddia etti
6 Nisan 2021 13:53
A+
A-

Yemen Husi grubu, Suudi Arabistan başkenti Riyad’a drone saldırısı düzenlediklerini açıkladılar. Husi yetkilisi, saldırganlık ve abluka devam ettiği sürece drone saldırılarının devam edeceğini belirtti.

Mirat Haber Ajansı

Yemen’deki Husi grubu bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da hassas ve önemli bölgeleri hedef alan drone saldırıları gerçekleştirdiklerini açıkladılar. Grubun sözcüsü Yahya Saree, bugün hava kuvvetlerinin Suudi düşmanın başkenti Riyad’da dört insansız hava aracı ile saldırı operasyonu gerçekleştirmeyi başardığını ifade etti. Drone’ların hassas ve önemli siteleri hedef aldığını ve grevin doğru olduğunu açıkladı. Saldırının, ülkelerinde devam eden saldırı ve kuşatmaya cevap verme konusundaki doğal ve meşru hakları ile uyumlu olduğunu da sözlerine ekledi. Yetkili, saldırganlık ve abluka devam ettiği sürece devam edeceklerini belirtti.

Bu ayın başlarında Husiler, ABD’nin ateşkes planını, savaştan bunalmış ülkeyi daha tehlikeli bir duruma sokma planı olarak nitelendirerek reddettiler. 22 Mart’ta Suudi Arabistan, Sana’a Uluslararası Havalimanı’ndaki havalimanının yeniden açılması ve müzakerelerin başlamasıyla birlikte BM denetiminde bir ateşkes önerdi. Yemen, Husilerin Sana’a da dahil olmak üzere ülkenin çoğunu ele geçirdiği 2014 yılından bu yana şiddet ve istikrarsızlıktan mahvoldu. Yemen hükümetini eski durumuna getirmeyi amaçlayan Suudi liderliğindeki bir koalisyon, durumu daha da kötüleştirerek dünyanın en kötü insan yapımı insani krizlerinden birine neden oldu. Tahminlere göre nüfusun yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan yaklaşık 30 milyon insan insani yardıma ve korumaya muhtaç durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.