islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Katar’da Başladı

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Katar’da Başladı
19 Mart 2024 10:03
A+
A-

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Müzakereleri Katar’da Başladı

İsrail basını, Tel Aviv’le Hamas arasındaki takası müzakerelerinin İsrail heyetinin Katar’a varması sonucunda başladığını duyurdu. Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, Doha’ya ulaştı. Böylece Hamas ile Tel Aviv arasındaki müzakerelerin başlangıcını işaret etti. Yedioth Ahronoth gazetesi, haberinde müzakerelerin uzun, ayrıca zorlu ve karmaşık olacağını belirtti. Katar’da özel bir otelde gerçekleştirildiği ve arabulucuların iki taraf arasında hareket ettiğini ifade etti. Müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra Hamas lideri Yahya Sinvar’ın karar verme sürecinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. İsrail heyetinde, Mossad, İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet ve İsrail ordusundan yetkililerin bulunduğunu belirtti. Hamas’ın, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi için Katar ve Mısır’daki arabulucular aracılığıyla ilettiği tekliflerin İsrail tarafından “akıl dışı” olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyetinin Doha’ya ulaşmasıyla birlikte Hamas ile Tel Aviv arasında esir takası müzakereleri resmen başladı.

Mossad Başkanı Barnea, bu sabah İsrail’e geri dönecek. Mossad, Askeri İstihbarat (AMAN) ve İç güvenlik teşkilatı Shin-Bet (Şabak) yetkililerinden oluşan İsrailli üst düzey çalışma ekibi birkaç gün Katar’da kalacak.

Habere göre İsmi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, müzakerelerin başladığını ve uzun, zorlu ve karmaşık olacağını, çok fazla sabır gerektiğini dile getirdi.

İsrail’in özel televizyonu Kanal 12, haberinde müzakerelerin Doha’da özel bir kompleksteki otelde yürütüldüğünü duyurdu.

Habere göre İsrail temsilcilerinin odasını Hamas temsilcilerinin odasından ayıran bir koridor var. Katarlı ve Mısırlı arabulucular onları bir araya getirmeden iki oda arasında hareket edecek.

Habere göre, adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceğini söyledi.

Yetkili, Katar’daki Hamas temsilcilerinin karar vermeyeceğini, kararı verecek kişinin, Hamas’ın Gazze’deki lideri Sinvar olduğunu söyledi. İlerlemek istenilen noktanın, Sinvar’ın cevabı gelene kadar 24 ila 36 saat zaman alacağını dile getirdi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada ise Hamas’ın son teklifindeki taleplerinin “akıl dışı” olduğu savunulmuştu.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.