islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İsrail ve Yunanistan şimdiye kadarki en büyük güvenlik anlaşmasına imza atacak

İsrail ve Yunanistan şimdiye kadarki en büyük güvenlik anlaşmasına imza atacak
Mirat Haber Ajansı

İsrail ve Yunanistan, 1,68 milyar dolar değeriyle iki ülke arasında bugüne kadarki en büyük güvenlik anlaşmasını imzalamaya hazırlanıyor. İlgili savunma bakanlıkları tarafından imzalanacak anlaşma, İsrail’in en büyük özel silah şirketi Elbit Systems tarafından Yunanistan Hava Kuvvetleri için bir uçuş okulu kurulup işletilmesini içeriyor. Elbit’in 2014’te Gazze’deki savaşta kullanılan insansız hava araçlarının %85’ini sağladığı söyleniyor. Sadece 50 gün içinde 500’ü çocuk 2.200’den fazla Filistinli öldürülmüştü. İsrail silah şirketinin İngiltere’nin dört bir yanına dağılmış on tesisi var. Yunan hükümeti ayrıca İsrail’den eğitim uçağı, simülatörler, eğitim ve lojistik destek alacak.

Bakanlığın ihracat ve savunma işbirliği bölümü başkanı, Yunan hükümetinin bu anlaşmayı onaylamasının İsrail ile mükemmel savunma ilişkilerini daha da derinleştirmede tarihi bir adım olduğunu söyledi. Yair Kulas, bunun sadece bir savunma ihracat anlaşması değil, en az 20 yıllık bir ortaklık olduğunu söyledi. Kendisine duydukları güven için Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’na da teşekkür etti. İsrail Savunma Bakanlığı, anlaşmanın 20 yıldan fazla süreceğini duyurdu. Savunma Bakanı Benny Gantz, bu anlaşmanın İsrail’in Yunanistan ile sahip olduğu mükemmel ve gelişen ilişkileri yansıttığını söyledi. Uzun vadeli ortaklık hem İsrail’in hem de Yunanistan’ın çıkarlarına hizmet edecek, her iki ülkede de yüzlerce iş fırsatı yaratacak ve Akdeniz’de istikrarı teşvik edecek. Anlaşma İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin kasım ayında birbirleri arasındaki askeri işbirliğini güçlendirme konusunda fikir birliğine varmalarından sonra geldi. İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki münhasır ekonomik bölge haklarını reddetmesinin ardından bölgede artan gerilimin ortasında bu üç ülke yakın ilişkiler kuruyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.