islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İsrail Yahudileri ‘İlhak Değil Ayrışma İstiyor’

İsrail Yahudileri ‘İlhak Değil Ayrışma İstiyor’
8 Mayıs 2020 11:48
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Filistin toprakları üzerine kurulu olan Siyonist devlet İsrail’de düzenlenen bir kamuoyu yoklamasının verilerine göre Yahudi nüfusun ağırlıklı olarak kendilerine Filistinlileri içermeyen iki devletli bir çözümü, Batı Şeria ve Gazze’nin ilhakı ve İsrail’e katılmasına tercih etmekte. İsrail Güvenliğinin Komutanları adlı bir güvenlik ve araştırma kuruluşunun düzenlediği sonuçlara göre bu konuda %26 Batı Şeria’nın ilhakını savunurken %40 iki devletli çözümü istiyor.

Araştırma İsrail’de Beni-Bibi İlhak Koalisyonu’nun Batı Şeria topraklarının kademeli olarak ilhak edilmesi, aralarda Vahşi Batıdaki Kızılderili hapis bölgelerine benzer parçalı bölümlerin Filistinlilere bırakılmasını öngören sözde Yüzyılın Planı’nı başlatmasının arefesinde yapıldı. Buradaki sorun İsrailli yerleşimcilerin Müslüman Arap kentleri ve kasabalarının hemen dışındaki yüksek noktalarda yerleşim bölgelerinin olması ve bunlara yasal zemin kazandırılma isteği. Netanyahu bu kesimden oy aldığı için onların isteği üzerine iki devletli çözüme istese de gidemeyecek durumda. Böylece İsrail’de Batı Şeria’daki milyonlarca Arap’ın statüsü belirsiz olmakta. Eğer ilhak ederse vatandaş olurlarsa parlamentoda ağırlıkları olacak, tıpkı üçüncü parti olan Arap Birleşik Listesi’nin baskısı gibi etkin konumda olacaklar. Aksi durumda İsrail bir köle devleti olmayı resmi olarak kabullenecek. Zaten imkanlarımız çok iyi, savunmamız iyi, neden Filistinlilerden ayrışmıyoruz diyen kesimin oranı Siyonist devlet nüfusunda artmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.