islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail’den Gazze’ye Hava Bombardımanı

İsrail’den Gazze’ye Hava Bombardımanı
6 Mayıs 2020 17:12
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Salı gecesi kuzey Gazze Şeridi’ndeki kamusal idareye ait üç hedefi vurduklarını doğruladı. IDF sözcüsü tanklarının, daha önceki roket ateşine tepki olarak cevap verdiğini, bunun normal olduğunu iddia etti. Sözcüye göre, bir roket Salı gecesi Gazze Şeridi’nden güney İsrail’e doğru ateşlendi ve bu yaklaşık 40 gün içinde ilk ateş açmaydı. Gazze Şeridi’nden bundan önceki son roket ateşinin Mart ayının sonunda, bir roketin Gazze’den ateşlenmesi ve İsrail’in güneyindeki açık bir alana düşmesiyle gerçekleştiği bildirildi.

İsrail sözcüsüne göre, IDF Mart ayında Kuzey Gazze Şeridi’ndeki Hamas’ın askeri mevkilerine saldırarak roket ateşine yanıt vermiş. Gazze’deki Filistin askeri unsurları uyarı niteliğinde İsrail topraklarında açık araziye roket atıyor. Salı akşamı erken saatlerde Filistin İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları Filistin medyasına göre ellerindeki Badr 3 roketi ile ilgili bilgiler verdi. Gazze milyonlarca Filistinli’nin çok küçük bir araziye kapalı olarak dışarıyla ilişki kuramadan yaşadıkları adete bir açık hapishane olarak işgal altındaki Filistinli Müslümanların en çok zulüm altında yaşadıkları bölge.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.