islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İSRAİL’İN, CENİN’E YÖNELİK SALDIRILARI DA DEVAM EDİYOR

İSRAİL’İN, CENİN’E YÖNELİK SALDIRILARI DA DEVAM EDİYOR
13 Aralık 2023 10:30
A+
A-

İşgal Altındaki Batı Şeria‘da Cenin Kentine Yönelik Şiddetli Saldırılar Devam Ediyor

İsrail ordusu, Batı Şeria‘nın Cenin kentine yönelik saldırılarını genişleterek devam ediyor.

“Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail güçleri Cenin’e ve Cenin Mülteci Kampı’na saldırdı. Saldırılar, şehrin büyük bir kısmını kapsayacak şekilde genişledi. Cenin’in doğusunda bir ev, Energa füzesiyle bombalanarak büyük yıkıma uğradı.”

 İsrail Güçleri, Cenin‘de Büyük Çaplı Tahribat Yaratıyor

İsrail askerleri, Cenin‘in doğusundaki çatışmalarda birçok evi askeri noktaya dönüştürdü.  Bu durum bölgede geniş çaplı tahribata yol açtı. Askerler, askeri araçlar ve buldozerlerle kenti kuşatarak altyapıyı ciddi şekilde tahrip etti. Cenin Mülteci Kampı’nda gerçekleşen baskında ise Filistinlilere ait evler bombalanarak yangınların çıkmasına neden oldu.

 Cenin’deki Eğitimde Acil Önlemler Alınıyor

Cenin Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı. İsrail’in  saldırısı nedeniyle kentteki okullarda, mülteci kampı ve saldırının olduğu bölgelerde uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. Kararın, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğini sağlama amaçlı alındığı belirtildi.

 Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama: 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Cenin’e düzenlediği saldırıda 7 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim’den bu yana saldırılar devam ediyor. Öldürülen Filistinlilerin sayısı 282’ye yükseldi.

HABER YORUM

Siyonist İsrail’in Gazze üzerindeki bombalı saldırıları sürerken, aynı zamanda Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de işgal altındaki topraklarda katliamlarını sürdürdüğü görülüyor. Bu saldırılar sırasında masum sivillerin hayatını kaybetmesi, bölgedeki insani durumu daha da vahim bir hale getiriyor.

Öte yandan, İslam dünyasının bu katliamlara karşı gösterdiği ilgisizlik ve tepkisizlik dikkat çekiyor. Bir yanda İslam alemi Hıristiyanların yılbaşını kutlamaya hazırlanırken, diğer yanda İsrail’in katliamlarına devam ettiği bir gerçeklikle karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum, İslam dünyasındaki bu çelişkiyi ve duyarsızlığı gözler önüne seriyor.

Bu trajik tablo içerisinde, Müslüman topluluklar arasında yaşanan bu katliamlara karşı duyarsızlık, son derece üzücü ve düşündürücü bir durum teşkil ediyor. Müslüman kimliğini taşıyan bireylerin, kendi dindaşlarının maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalması, toplumsal ve dini değerler açısından derin bir muhasebeyi gerektiriyor. Bu noktada, tüm insanlığa ve özellikle Müslümanlara hidayet ve doğru yolu bulma duasında bulunmak, bu zor zamanlarda umut ve rehberlik kaynağı olabilir. İnşallah, Rabbimiz herkese, özellikle de kendini Müslüman olarak tanımlayanlara, doğru yolu gösterir ve hidayet verir.

https://www.youtube.com/@MiratHaber

MİRATHABER.COM