islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5897
EURO
34,8153
ALTIN
2.422,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C

İsrail’in gazetecilere karşı planladığı korkunç katliam uyarısı

İsrail işgal güçleri, Filistin’deki uluslararası medya ofislerinin bulunduğu El-Cela Kulesi’ni yıkması ardından Filistin medya kuruluşlarını hedef almaya devam ediyor.

İsrail’in gazetecilere karşı planladığı korkunç katliam uyarısı

İsrail işgal güçleri, Filistin’deki uluslararası medya ofislerinin bulunduğu El-Cela Kulesi’ni yıkması ardından Filistin medya kuruluşlarını hedef almaya devam ediyor.

Mirat Haber Ajansı

İşgal güçleri, El Cezire ve Associated Press gibi uluslararası medya ofislerine ev sahipliği yapan El-Cela Kulesi’ni yıktıktan sonra kasıtlı olarak Filistin medya kurumlarını hedef almaya devam ediyor. Filistin Gazeteciler Sendikası (PJS), İsrail’in gazetecilere karşı planladığı korkunç bir katliam konusunda uyardı. PJS, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i acilen müdahale etmeye, savaş suçları ve doğrudan hedef alma mağduru olabilecek gazetecilere koruma sağlamaya çağırdı. PJS Başkanı Nasır Ebu Bekir, sendikanın Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Arap Gazeteciler Federasyonu, sendikalar, bölgesel medya ve insan hakları kurumlarıyla Genel Sekreter Guterres’e harekete geçmesi ve onu korumaları aynı zamanda baskı yapmaya yardımcı olmak için iletişim kurduğunu bildirdi.

Örtbas amaçlı bombalama

PJS, işgal güçlerinin 100’den fazla ihlal işlediğini belirterek, El-Cela Kulesi’nin bombalanmasının, İsrail’in çocuklara ve sivillere karşı işlediği suçları örtbas etmek için gazetecilerin hayatlarını açık bir şekilde hedef aldığını da açıklamasına ekledi. PJS ayrıca işgal yetkililerinin Batı Şeria ve işgal altındaki topraklardaki gazetecilere doğrudan cephane, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları atarak saldırdığını belirtti.

Sendika, İsrail askerleri ve yerleşimcilerin gazetecilere yönelik günlük hedefli saldırılarının, işgal yetkililerinin devam eden askeri operasyonun medyada yer almasını önlemek ve vahşetlerini dünyadan gizlemek için daha fazla suç işlemeyi planladıklarını açıkça gösterdiğini vurguladı. PJS, düzinelerce Filistinli, Arap ve uluslararası medya kuruluşunun merkezini bombalamanın ve doğrudan ve kasıtlı olarak Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’da gazetecilere ateş açmanın önceden tasarlandığı ve uluslararası hukuka göre savaş suçları olarak kabul edildiğini düşünüyor.

50 gazeteci iş göremez halde

Bu saldırılar, geçtiğimiz günlerde 50’den fazla gazetecinin yaralanmasına ve ekipmanlarının imha edilmesine neden oldu. PJS, İsrail’i Filistinli gazetecilere karşı işlediği suçlardan sorumlu tutma çağrısında bulunan ve tüm dünyadaki tüm gazeteci sendikalarını ve sendikalarını bu suçlara karşı uluslararası bir kampanyaya katılmaya çağıran IFJ’nin kararına övgüde bulundu. PJS ayrıca hükümetlerden ve BM organlarından Filistin’deki son saldırılara müdahale etmelerini ve kınamalarını talep etmek için baskı yaptı. PJS tüm medya kuruluşlarından ve gazetecilerden galip gelmeleri için gazetecilere yönelik saldırıları video görüntüleri ve fotoğraflarla belgelemeye ve bunları en kısa sürede sendikaya sunmaya çalışarak, gazetecileri saha kapsamı sırasında en yüksek önlemleri alarak tüm güvenlik önlemlerini almaya çağırdı.

Ajan provokatör siteler

PJS ayrıca yanıltıcı bilgiler veya asılsız söylentiler yoluyla İsrail ordusunu ve İsrail gizli servisi Mossad’ın propagandasını yaymak amacıyla tanınmış medya kuruluşlarının isimlerini ve logolarını içeren sahte sosyal medya sayfalarına karşı da uyardı. Ayrıca Filistinli direniş grupları arasında anlaşmazlığa neden olmak için İsrail istihbaratı tarafından Filistin isimleri taşıyan birçok sayfa ve hesap oluşturulduğu konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.