islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2773
EURO
35,0270
ALTIN
2.473,00
BIST
10.539,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu
2 Mayıs 2024 16:20
A+
A-

İsrail‘in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi’nde eğitim sistemi ciddi şekilde etkilendi. Yaklaşık 90 bin öğrenciden 40 bine yakını, savaşın etkisiyle sınavlara giremedi ve eğitimleri durma noktasına geldi. İsrail’in hava saldırıları ve topçu atışları sonucunda, eğitim tesisleri büyük zarar gördü ve binlerce öğrenci ile öğretmen hayatını kaybetti. Filistin Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 7 Ekim’den bu yana 6 bin 50 Filistinli öğrenci şehit oldu ve binlercesi yaralandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgedeki eğitim sistemini çöküşe sürükledi ve uluslararası toplumun desteğiyle yeniden yapılanma süreci bekleniyor.

Gazze’deki Sınavlar İsrail Saldırıları Nedeniyle İptal Edildi

Gazze Şeridi’nde İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları, bölgedeki eğitim sistemini durma noktasına getirdi. İsrail’in hava saldırıları ve topçu atışları sonucunda Gazze’deki öğrenciler, sınavlarını tamamlayamadılar. Yaklaşık 90 bin öğrenciden 40 bine yakını, savaşın etkisiyle sınavlara giremedi ve büyük bir mağduriyet yaşadı.

 Eğitim Kurumları Hedef Alınıyor: Binlerce Öğrenci ve Öğretmen Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında eğitim tesisleri büyük zarar gördü. İsrail ordusu, 351 okulu bombalayarak, binlerce öğrencinin ve öğretmenin hayatını kaybetmesine neden oldu. Gazze Şeridi’nde 286’sı devlet, 65’i UNRWA’ya bağlı olmak üzere toplamda 351 okul hedef alındı. Bu saldırılarda binlerce çocuk ve kadın yaşamını yitirdi, on binlercesi de yaralandı.

Lise öğrencisi Muhammed Hasanad, “Savaştan önce sıkıntılar yaşıyorduk ama savaş ile birlikte durumlar daha da zorlaştı. Eğitimde bir senemiz gitti. Sadece benim için değil bütün öğrencilerin durumu aynı. Maalesef ki savaş sebebiyle eğitim yılımız gitti. Hiç bir şey öğrenemeden geçti.” dedi.

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

Filistin Eğitim Bakanlığı’nın Açıklaması: Binlerce Öğrenci Şehit Oldu

Filistin Eğitim Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda 7 Ekim’den bu yana 6 bin 50 Filistinli öğrencinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Binlerce öğrencinin yaralandığı ve okulların tahrip edildiği bu süreçte, eğitim sistemi büyük bir çöküş yaşadı. Özellikle çocuklar ve gençler, savaşın etkisiyle eğitim haklarından mahrum kaldılar.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgedeki eğitim sistemini ciddi şekilde etkiledi ve binlerce öğrenci, öğretmen ve aileleri büyük bir mağduriyet yaşadı. Savaşın sona ermesiyle birlikte, Gazze’deki eğitim kurumlarının yeniden yapılanması ve öğrencilerin eğitim haklarının geri kazanılması için uluslararası toplumun desteği bekleniyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.