Gündem

İsrail’in Sefarad Hahambaşı Yosef: Bizi Askere Gitmeye Zorlarlarsa Ülkeyi Terk Ederiz

İsrail’in Sefarad Hahambaşı Yosef: Bizi askere gitmeye zorlarlarsa ülkeyi terk ederiz…

İsrail’de Sefarad Hahambaşı İzhak Yosef, ultra-Ortodoks Yahudilerin askere alınması konusunda hükümeti uyararak, askerlikten muaf ultra-Ortodoks erkeklerin zorla hizmete alınmasına karşı çıktı. Yosef, orduda zorunlu hizmete karşı çıkarak, “Bizi orduya alırlarsa, hepimiz yurtdışına çıkarız” dedi.

İsrail’de Sefarad Hahambaşı İzhak Yosef’den skandal sözler:

İsrail‘de Sefarad Hahambaşı İzhak Yosef, ultra-Ortodoks Yahudilerin askere alınmasına karşın hükümeti uyardı. Askerlikten muaf ultra-Ortodoks erkeklerin zorla hizmete alınmasına kesinlikle karşı çıktı. Yosef, “Orduda zorunlu hizmete zorlanırsak, hepimiz yurtdışına taşınırız” dedi. Ayrıca laik toplumun, bu konunun ciddiyetini anlaması gerektiğini vurguladı. Haaretz’e göre, Yosef’in açıklamaları, dini topluluklar arasındaki gerilimi yansıtıyor. Yosef, ayrıca Başbakan Netanyahu’nun koalisyon ortağı Şas Partisi’ne destek veriyor.

Yosef, laik toplumun Kollel ve Yeşivaların önemini anlamadığını belirtti. “Ordu, Talmud ve Tevrat çalışmaları olmadan başarılı olamaz,” dedi. Dindar erkeklerin dini eğitimine vurgu yapan Yosef, “Askerlerimiz, Tevrat öğrenenlerin duaları sayesinde zafer kazanıyor,” ifadesini kullandı.

İsrail’de Sefarad Hahambaşı İzhak Yosef, hükümetin yeni bir askerlik yasası çıkaracağı tehdidini savurdu. Ultra-Ortodoks erkekler için zorunlu askerlik muafiyetinin altını çizen Yosef, orduda hizmet zorunluluğuna karşı çıktı. “Bizi orduya alırlarsa, hepimiz yurtdışına çıkarız,” dedi Yosef, laiklerin bu durumu anlaması gerektiğini vurguladı. Haaretz’deki habere göre, Yosef’in ifadeleri, Haredi topluluğunun tepkisini yansıtıyor. Yosef, ayrıca, güçlü dini figür Ovadia Yosef’in oğlu ve Netanyahu’nun koalisyon ortağı Şas’ın önemli bir destekçisi.

İsrail koalisyon hükümeti, özellikle Hamas’a karşı yürütülen operasyonlar sırasında, ultra-Ortodoks topluluğunun askerlikten muafiyetini kaldırma baskısı altında. Resmi raporlara göre, ülkedeki en hızlı büyüyen kesim olan ultra-Ortodoks gençlerden yaklaşık 66 bin kişi geçen yıl askerlikten muaf tutuldu. Bu, tarihte bir rekor olarak kaydedilmiştir.

Geçen yıl, ultra Ortodoks cemaatinden muaf olmalarına rağmen 540 kişi gönüllü olarak İsrail ordusuna katıldı. Öte yandan, muhalefet lideri Yair Lapid, Baş Haham Yosef’in açıklamalarını eleştirdi. Lapid, Yosef’in sözlerinin, ülkeyi savunan askerlere karşı bir utanç ve hakaret olduğunu belirtti. “Yosef, devletin maaşlı bir memuru olarak, ülkeyi tehdit edemez,” dedi.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

Kasımpaşa Mevlevihanesi Yeniden Doğuyor.

Kasımpaşa Mevlevihanesi Yeniden Doğuyor Kasımpaşa Mevlevihanesi: Osmanlı'nın İrfan Yuvâsı, Yeniden İnsan ve İrfan Vakfı ile…

13 saat ago
  • Gündem

SEKÜLER EĞİTM ŞİDDETİ VE SÖMÜRÜYÜ ENGELLEYEMEZ

Okullarımızda öğrenciler ve veliler tarafından öğretmenlere, bazı öğretmenler tarafından da öğrencilere yönelik şiddet giderek tırmanıyor.…

14 saat ago
  • Gündem

Avustralya, Filistin’i Tanımayı Düşünüyor

Avustralya, Filistin'i Tanımayı Düşünüyor: Barış Sürecinin Bir Parçası Olarak Adımlar Atılabilir Avustralya'nın Potansiyel Tanıma Kararı…

14 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A “DEVRİMCİ DİN” DİYEN SONER YALÇIN VE BENZERLERİ ONA İNANIYOR MU?

İSLAM’A “DEVRİMCİ DİN” DİYEN SONER YALÇIN VE BENZERLERİ ONA İNANIYOR MU? Ali Rıza Demircan hocanın…

15 saat ago
  • Gündem

“Vallahi Kaybettin Netenyahu”

Vallahi Kaybettin Netenyahu... Zafer İslam'ın ve Müslümanların! İslam'ın İfadesi: Göç Eden Filistinli Adamın Mesajı Kalpleri…

16 saat ago
  • Makale

“ALLAH KULUNA KÂFİ DEĞİL Mİ?

“Allah kuluna kâfi değil mi?” Zümer Suresi – 36. Ayet Vecihi Hürkuşlar, Selahattin Reşit Alanlar,…

17 saat ago