islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

ABD-İsrail Gerilimi: Katiller Birbirine Girdi

ABD-İsrail Gerilimi: Katiller Birbirine Girdi
11 Mart 2024 13:00
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasındaki ilişkilerde yeni bir kriz ortaya çıktı, gerilim arttı. Gazze’deki eylemler nedeniyle eleştirilen İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın eleştirilerine net bir yanıt verdi. Netanyahu, Biden’ın İsrail’e zarar verdiği yönündeki eleştirilere karşı, kendi politikasının İsrail halkının geniş bir kesimi tarafından desteklendiğini iddia etti. Bu durum, iki ülke arasındaki mevcut gerilimi daha da derinleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün bir röportajda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştirdi. Netanyahu’nun, İsrail’e artık faydadan daha çok zarar verdiğini söyledi. Ayrıca Gazze’deki saldırılardaki sivil ölümlerinde büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Biden, Netanyahu’nun Gazze saldırılarında 30 binden fazla sivilin öldüğünü ve sivillerin hayatını nasıl hedef almayacağı üzerine ciddi şekilde eğilmesi gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan İsrail Başbakanı Netanyahu da, Amerikan Politico gazetesine açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı’nın, Netanyahu’nun “İsrail’e artık faydadan çok zarar verdiği” yorumlarına yanıt verdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Amerikan Politico gazetesine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Biden’ın eleştirilerine yanıt verdi. Netanyahu, “Başkan Biden’ın sözlerini tam olarak anlamıyorum. Eğer İsrail halkının çoğunluğunun karşısında bir politika izlediğimi düşünüyorsa, bu yanlış bir yargıdır. İsrail’in çıkarlarına zarar verdiğimi kastediyorsa yanılıyor demektir. Benim politikam, İsraillilerin büyük çoğunluğu tarafından desteklenen bir politikadır. Onlar, bizim Hamas’ı yok etmek için attığımız adımlarımızı destekliyorlar,” dedi.

Netanyahu, “Hamas’ı ortadan kaldırdıktan sonra” Filistin’in Gazze’yi yönetmesine kesinlikle karşı olduğunu belirtti. Bunu “yapılması gereken son şey” olarak nitelendirdi. Netanyahu, Filistin Yönetimi’ni “terörizmi öğretmekle ve finanse etmekle” suçladı.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

ETİKETLER: AMERİKA, İsrail, Manşet