islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2892
EURO
34,6520
ALTIN
2.412,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İSRAİLLİ ASKERİ HAHAM: “GAZZE VE LÜBNAN’I İŞGAL EDECEĞİZ”

İSRAİLLİ ASKERİ HAHAM: “GAZZE VE LÜBNAN’I İŞGAL EDECEĞİZ”
3 Aralık 2023 14:42
A+
A-

İsrail ordusunda görev yapan haham Amichai Friedman’ın,  “Gazze Şeridi’ni ve Lübnan’ı işgal etme çağrısı” gündem oldu.

İsrail ordusunun Nahal Tugayı askeri üssünün Hahamı Amichai Friedman, kasım ayında askerlere hitaben bir konuşma yapmış ve Gazze ve Lübnan dahil sözde “Vadedilmiş Topraklar”ın İsrail’e ait olduğunu ileri sürmüştü.

Askeri Haham Friedman, sosyal medyada yayılan konuşmasında, “Bu topraklar bizim. Hepsi. Gazze ve Lübnan dahil. Vadedilmiş Topraklar’ın tamamı bizim. Büyük çapta geri döneceğiz.” ifadesini kullandı.

Öte yandan yaptığı konuşma nedeniyle Friedman hakkında İsrail ordusu tarafından soruşturma açıldığı bildirildi.

İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, Friedman’ın sözlerini reddederek, “savaşta da barışta da ordu saflarında bu uygunsuz söylemlere izin verilmeyeceğini” savundu.

HABER YORUM

Hahamın bu sözleri karşısında soruşturma açılması komik bir durum arz ediyor. Aynı şeyleri ve hatta daha fazlasını, Netenyahu 7 Ekim’den bu yana tekrarlayıp duruyor. Hahama güya soruşturma açılması ise, “Körler sağırlar, birbirini ağırlar” komedisinden başka bir şey değildir.

Bu haberi Mirat habere almamız ve yayınlamamızın asıl sebebi, içimizde bulunan ve müptezel bir tavırla “Filistin bizim meselemiz değil” ya da “Bana ne Araplardan” diyen aymazların gözüne sokmak içindir. Başta Netenyahu olmak üzere Yahudi din adamlarının dillendirdiği “Vaad edilmiş topraklar” senaryosunda, ülkemiz topraklarının da olduğunu içimizde ki Siyonistlere anlatmak içindir.

 

 

ETİKETLER: GAZZE, HAHAM, İsrail, Manşet