islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

İSRAİL! 24 ÖLÜYLE ÇOK ZOR BİR SABAH ÖYLE Mİ?

İSRAİL! 24 ÖLÜYLE ÇOK ZOR BİR SABAH ÖYLE Mİ?
23 Ocak 2024 15:11
A+
A-

İsrail ordusu, Pazartesi günü Gazze’de 24 askerin öldüğünü açıkladı. (23 Ocak 2024)

7 Ekimden bu yana Amerika ve Batı’nın koşulsuz yardımlarıyla İstrail havadan attığı bombalarla katliam yapıyor. Ne yazık ki Gazze ortalama 240 şehidiyle güne uyandı ve uyanıyor.

22  Ocak 2024 Pazartesi günü kahraman Hamas’ın hücumu sonucunda İsrail 24 ölü verdi 

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, sosyal medya hesabında buna göre bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda kendileri için çok zor bir sabah olduğunu dile getirdi. İsrail ordusu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre 24 kayıp, İsrailin Gazze kara harekatına başlamasından beri bir günde verdiği en büyük kayıp.

24 ÖLÜ BİR BAŞLANGIÇ

24 ölü bir başlangıç. Hele Amerika aradan çekilsin ve daha da önemlisi Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Hamas karşıtlığından vaz geçip Türkiye ile birlikte kendilerine düşen görevleri yapsın,  siz o zaman görün “zor sabah” nasıl olurmuş. O günler uzak değil.

Yahudiler dahil bütün insanlar Allah’ın kullarıdır. Biz ölümlerden üzüntü duyarız, ama biz istemesek de İlahi kanun gereğidir; zalimler kazdıkları kuyuya düşeceklerdir.

Netanyahu zaferden ve İsrail’in geleceğinden söz ediyor. İsrail için gelecek bir rüyadır: Göreceğiz.

DÜNYA BASININA DÜŞEN HABER

Şimdi dünya basınında yer alan habere geçebiliriz.

{ Ordu sözcüsü Daniel Hagari’nin açıklaması şöyle:

Hagari, olayın yerel saatle Pazartesi günü 16.00 sularında Gazze’nin merkezinde, sınırın İsrail tarafındaki Kissufim kibbutzuna (çiftlik tipi yerleşkeler) yakın bir yerde meydana geldi.

İlk belirlemelere göre askerlerin içinde bulundukları binaların yakınındaki bir tankın roketatarla hedef alındı. Ve ölümler gerçekleşti.

Pazartesi günü Gazze’nin güneyinde yaşanan başka bir saldırıda da üç İsrail askerinin öldüğü belirtildi.

Bu olay üzerine  Binyamin Netanyahu, X hesabında yaptığı paylaşımda şöyle yazdı:

Kahramanlarımız adına, hayatlarımız uğruna, mutlak zafere kadar savaşmayı bırakmayacağız.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ise kendileri için çok zor bir sabah olduğunu dile getirdi. Ve bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Filistin’i koruma direnişindeki  Hamas’ın 7 Ekim’de 1300 kişi öldürdüğü ve yaklaşık 250 kişiyi rehin aldığı saldırılarının ardından İsrail, Gazze’ye yönelik ağır bir saldırı başlattı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’in bu harekatında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 25 000 binden fazla kişi öldürüldü.]

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: İsrail, Manşet